LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Δίωρη στάση εργασίας στον Δήμο /Παρασκευή 14 Ιουνίου

 


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 9:30πμ -11:30πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Η συνεχιζόμενη απαξίωση των δημοτικών δομών είναι  μια πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ των Ιωαννίνων. 

Οι δημοτικές δομές μαραζώνουν. Η εικόνα εγκατάλειψης με τις χορταριασμένες αυλές και το προσωπικό που μετακινείται κάθε εβδομάδα για να καλύψει τα κενά είναι ρουτίνα.  Οι προμήθειες τροφίμων και παιδαγωγικού υλικού γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι συμβασιούχοι του ΕΣΠΑ βγαίνουν στη σύνταξη με την ιδιότητα του συμβασιούχου. Οι φθορές στα κτίρια (Λακώματα, Άλσος) δεν αποκαθίστανται και η δημοτική περιουσία εγκαταλείπεται. Η επιχορήγηση του ΕΣΠΑ αφορά κάθε χρόνο λιγότερα παιδιά, κι απ αυτά ακόμα λιγότερα γράφονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές «στραγγαλίζουν» τις δημοτικές δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, και οι ιδιωτικοί σταθμοί «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.» 

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Ιωαννιτών που ψηφίζει η Δημοτική Επιτροπή όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δομών.  

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που κατά τ’αλλα διαφωνούσε με τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων γιατί θα αποδυνάμωναν το αντικειμενικά ποιοτικό έργο που κάνουν, έρχεται πρώτη και καλύτερη να συγχωνεύσει την προσχολική αγωγή με την δημιουργική απασχόληση και να κλείσει οριστικά το ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας που είχε βάλει σε αναστολή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Έχουμε πλέον εμπειρία από τις συγχωνεύσεις δομών. Η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε μια διοικητική δομή γίνεται με στόχο να μοιραστούμε τη φτώχεια και τη μιζέρια μας. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων θέλει να ψηφίσει έναν ΟΕΥ που δεν προβλέπει καμία νέα δομή.  

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση . Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να λαμβάνει προσχολική αγωγή και δημιουργική απασχόληση σε σύγχρονους χώρους με μόνιμο προσωπικό. Είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου η μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Καλούμε τους συναδέλφους του Δήμου Ιωαννιτών σε στάση εργασίας 9:30-11:30 την Παρασκευή 14 Ιουνίου, την ώρα που ψηφίζεται στη Δημοτική Επιτροπή ο νέος ΟΕΥ  και σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Απαιτούμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας 

Επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Γενναία χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Δημιουργία δικτύου σύγχρονων δομών για τα παιδιά των Ιωαννίνων

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]