«Κινούμαι με ασφάλεια» Με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας /Το παρακολούθησαν 1.100 μαθητές!

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές «Κινούμαι με ασφάλεια» του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας 

Το παρακολούθησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς  περίπου 1.100 μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσπρωτίας 

Μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες δραστηριότητες, τα παιδιά μυήθηκαν στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας 

Με τη σχολική χρονιά να βαίνει προς το τέλος της, ολοκληρώθηκε η δράση οδικής ασφάλειας «Κινούμαι με ασφάλεια» του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας και παρουσιάστηκε από την αρχή του σχολικού έτους και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού σε 1.100 μαθητές από 21 συνολικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας.  

Συγκεκριμένα, μέσα από κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τους συχνότερους κινδύνους που υπάρχουν στον δρόμο, να ερμηνεύουν τα σήματα κυκλοφορίας που συναντούν και να ενημερωθούν για τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όταν κινούνται ως πεζοί, με ποδήλατο ή πατίνι ή όταν βρίσκονται σε κάποιο όχημα ως επιβάτες. 


Ακόμη, με στόχο τη βιωματική και αποτελεσματικότερη μάθηση, συνδυάζοντας γνώση και παιχνίδι, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια και δοκιμασίες,  όπως κουίζ γνώσεων, προσομοιωτή σύγκρουσης, παιχνίδια σε τάπητα κυκλοφοριακής αγωγής και δοκιμασίες δεξιοτήτων με ποδήλατο και πατίνι.  Μάλιστα, για να θυμούνται αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, τα παιδιά έλαβαν στο τέλος αναμνηστικά διπλώματα!   

Σημειώνεται ότι από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]