ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Συνάντηση Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ με την Υφυπουργό Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

 


Την 01 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Ευάγγελο Τσίμαρη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Στρατσιάνη.


Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και κινήθηκε στον απόηχο του Νομοσχεδίου που αφορά τους Στρατιωτικούς και το οποίο κατατέθηκε προς διαβούλευση την 01 Μαΐου 2024. Επίσης αναπτύχθηκαν λεπτομερώς και τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο.


Συγκεκριμένα:


Μεταφέρθηκε στην κα Υφυπουργό το κλίμα ανησυχίας και δυσαρέσκειας που επικρατεί στους Στρατιωτικούς από διατάξεις του Νομοσχεδίου το οποίο έχει τεθεί προς διαβούλευση και το οποίο τους αφορά, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρούμενες αλλαγές που συμπεριλαμβάνει και επηρεάζει δυσμενώς τις Ειδικές Κατηγορίες Στρατιωτικών (τρίτεκνοι , πολύτεκνοι, Ελαφράς Υπηρεσίας, οικογένειες με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κλπ) αλλά και τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που πιθανώς να επιφέρει αλλαγές στην καταβολή του.


Σε τοπικό επίπεδο τα αντικείμενα συζητήσεως συμπεριέλαβαν την ανάγκη τροποποίησης του υπολογισμού Μοριοδότησης των Φρουρών Ηπείρου με ιδιαίτερη έμφαση για τις Μονάδες που εδρεύουν στον Δήμο Πωγωνίου καθότι υφίσταται τεκμηριωμένη βάση χορήγησης επιπλέον μορίων από αυτά που έχουν καθοριστεί. Το Επίδομα Παραμεθορίου το οποίο πρέπει να χορηγηθεί σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε χαρακτηρισμένες παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου δίχως εξαιρέσεις.


Η κα Υφυπουργός  καθ’ όλη την διάρκεια της πολιτικής της δράσης έχει επιδείξει την ευαισθησία της και έχει εργασθεί αποδεδειγμένα για την ρύθμιση των θεμάτων που απασχολούν τους Στρατιωτικούς, σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, κάτι το οποίο με διαβεβαίωσή της θα εξακολουθεί να πράττει.


Στην κα Υφυπουργό επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα θεμάτων και προτάσεων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου(Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ) και της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για την λύση στο ασφαλιστικό των Μονίμων  Υπαξιωματικών προέλευσης ΕΠ.ΟΠ, την ένταξη των Αξιωματικών εξ ΕΜΘ στην Β μισθολογική κατηγορία και την βαθμολογική – μισθολογική  αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]