ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Πρέβεζα:Διανομέας έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε παραγγελία

  "Διανομέας, εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητο που σημειώθηκε μετά τα διόδια του Ακτίου στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο. Ο εργαζόμενος, ο οποίος εκτελούσε μια παραγγελία υψηλής επικινδυνότητας (γέφυρα, μεγάλη κίνηση οχημάτων, χιλιομετρική εμβέλεια κτλ), μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του"

Τα παραπάνω αναφέρει σχετική ανακοίνωση της  Επιτροπής Αγώνα Διανομέων - Delivery Ν. Πρέβεζας.Οπως τονίζει η Επιτροπή :  «τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια "κοστίζουν" για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν και όλα αυτά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Φυσικά ούτε λόγος για επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας ή εταιρικό μηχανάκι που τις περισσότερες φορές και αυτά είναι κακοσυντηρημένα και την βενζίνη τη βάζουμε από την τσέπη μας!Για όλα αυτά αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ταξικού-κλαδικού σωματείου σε αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα σωματεία του κλάδου που ελέγχει στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, που τόσα χρόνια κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία για τα οξυμένα προβλήματά μας και αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της εργοδοσίας».

H Eπιτροπή Αγώνα Διανομέων - Delivery Ν. Πρέβεζας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία την Τετάρτη 17 του Απρίλη στις  10.30 π.μ. στα Παλιά ΚΤΕΛ και στην μοτοπορεία διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Φόρο»  διατρανώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουν να κουκουλωθεί» το εργατικό δυστύχημα.

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί:


"Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη.

Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Σταθερό ωράριο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, 5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες.

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και ορισμός χιλιομετρικής απόστασης και εμβέλειας διανομής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]