Μερόπη Τζούφη Η κυβέρνηση εκποιεί τα πολιτιστικά αγαθά της χώρας τοποθέτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού




εδώ το video της ομιλίας: https://youtu.be/McToFB84DfA

Για ένα ακόμα νομοσχέδιο της κυβέρνησης που «ξεδιπλώνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και την εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών αγαθών» έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη.


Μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επεσήμανε την ανοιχτή σύγκρουση της κυβέρνησης με τους ανθρώπους του πολιτισμού. Επίσης καταδίκασε τον αποκλεισμό του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις επιτροπές της Βουλής, με ευθύνη της υπουργού Λίνας Μενδώνη.


Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις και αναθέσεις έργων, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον αρχαιολογικό νόμο. Όπως συνέβη με το Άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση αναθέτει σε ιδιώτες τη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, των αναψυκτήριων και των πωλητηρίων, χωρίς διαγωνισμό και με δυνατότητα άμεσης υπογραφής συμβάσεων μίσθωσης. Επιπλέον, προβλέπεται η παράκαμψη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις, οι αναθέσεις έργων αυξάνονται από τις 30.000 στις 60.000 ευρώ, ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το δρόμο των ανασκαφών στους ιδιώτες, παραμερίζοντας την αρχαιολογική υπηρεσία


Καταλήγοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως η Νέα Αριστερά καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ζητώντας να μπει τέλος στην αλαζονική, αυτάρεσκη και αυταρχική πολιτική, που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί ακόμα και τα πολιτιστικά αγαθά: υλικά και άυλα.


Μερόπη Τζούφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]