«9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης» Εκδήλωση τη Δευτέρα στα Ιωάννινα /Συμμετέχουν 9 σχολεία από την Ήπειρο και την Κέρκυρα

 


Στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων για τον εορτασμό της «9ης Μαΐου, Ημέρας της Ευρώπης»*, και ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – EUROPE DIRECT – ΗΠΕΙΡΟΥ (https://europedirect.gr/) διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, 09:00 - 13:00, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, Λ. Δωδώνης 10, στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή εννέα (9) σχολείων από την Ήπειρο και την Κέρκυρα, παρουσιάζοντας τις δράσεις του προγράμματος του Ε. Κ., «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» (https://youth.europarl.europa.eu/el/more-information/ambassador-school.html).  Η εκδήλωση έχει διπλό στόχο:

α. Να προβάλει εκπαιδευτικές δράσεις των Junior & Senior Ambassadors στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, που στοχεύει στην προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, στην κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην εκμάθηση βασικών θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και 

β. Να αναδείξει την σπουδαιότητα της συμμετοχής, όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην μεγαλύτερη κοινοβουλευτική Δημοκρατία των 447 εκατομμυρίων πολιτών στο κόσμο, για την επόμενη περίοδο (2025-2030).



Γιατί όσοι περισσότεροι ψηφίζουμε τόση περισσότερη δύναμη έχουμε ως Δημοκρατία!


Γιατί η ψήφος μας  είναι σημαντική, συν διαμορφώνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και η συμμετοχή όλων μας στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου του 2024 αποτελεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!


*Η εκδήλωση υλοποιείται δύο εβδομάδες πιο γρήγορα λόγω εορτών του Πάσχα αλλά και των εξετάσεων των μαθητών αμέσως μετά το Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]