Μεγάλη επιτυχία για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας -Απονομή διαπίστευσης ERASMUS +
Η Διαπίστευση Erasmus  είναι η απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του προγράμματος Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027  στους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Σχολικής Εκπαίδευσης. Αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς  που συμμετέχουν εταίρους,προτάσεις σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Η απονομή της επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του.

Επιπλέον, στόχος της είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης μέσω της προώθησης των αξιών της συμπερίληψης, της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας και της δημοκρατικής συμμετοχής, των γνώσεων σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και τον πλούτο της πολυμορφίας, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης επαγγελματικών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο απευθύνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος μια φορά το χρόνο – τον Οκτώβριο κάθε έτους – σε σχολεία και εκπαιδευτικούς Οργανισμούς να υποβάλλον τις αιτήσεις τους.   

Μετά  την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής αιτήσεων Διαπίστευσης στο πλαίσιο της τελευταίας Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων έτους 2023 –Οκτώβριος 2023- η αίτηση που υπέβαλε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας  εγκρίθηκε – το μοναδικό Σχολείο από την Ήπειρο για τη συγκεκριμένη πρόσκληση για  τη Σχολική Εκπαίδευση- . Πιο συγκεκριμένα για τη Σχολική Εκπαίδευση (Σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κατατέθηκαν συνολικά 360  αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 53. Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία για την ποιότητα και την αξιοπιστία των δράσεων που εμπεριείχε (τέταρτο καλύτερο  σκορ πανελληνίως από τις εγκεκριμένες προτάσεις) και μπορεί να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη τριετία 2024-2027 υποβάλλοντας σχέδια και προτάσεις  για εκπαίδευση του  Προσωπικού του  σε Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς και μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών  σε άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία εταίρους.

Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική Απόφαση απονομής διαπίστευσης στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ:

https://www.iky.gr/el/iky-items/item/4313 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]