Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα...To προφανές και ενδεδειγμένο:
 Η τωρινή κατάσταση:


Μπορεί, μετά από αρκετά χρόνια, να πλακοστρώθηκε με κανονικές πλάκες το πεζοδρόμιο της Λ. Δωδώνης μπροστά από το παλιό Πολυκλαδικό αλλά η ουσία είναι ότι έγινε «μια τρύπα στο νερό», αφού τα αυτοκίνητα συνεχίζουν κανονικά να καβαλάνε το πεζοδρόμιο και να παρκάρουν πάνω σ' αυτό, τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος κινείται ελικοειδώς ανάμεσά τους ή αναγκάζεται να βγει στον δρόμο.


Και είναι πραγματικά επιτακτική ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή να κατανοήσει ότι αυτού του τύπου οι δρόμοι με τα μεγάλα σε πλάτος πεζοδρόμια απαιτούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, όπως άλλωστε γίνεται παντού στον κόσμο. Το τι εννοούμε φαίνεται καθαρά στο παρακάτω σκίτσο.


Τα αυτοκίνητα πρέπει να παρκάρουν διαγωνίως πάνω στην εσοχή του δρόμου, το πεζοδρόμιο να διαθέτει κολωνάκια αλλά και τα καταστήματα/τράπεζες κτλ. να μην έχουν μια ανάσα από τις τζαμαρίες τους τούς προφυλακτήρες των αυτοκινήτων(!). Έτσι όλοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται, χωρίς κανείς να ενοχλείται.


Τώρα, τα αυτοκίνητα που καβαλάνε το πεζοδρόμιο πρέπει να κάνουν όπισθεν -σε ζωτικό για τους πεζούς χώρο- για να ξεπαρκάρουν και να βγουν στον δρόμο χωρίς να έχουν καν την απαιτούμενη ορατότητα. 


Αλλά ακόμη κι αυτό να μην γινόταν, οφείλει η Δημοτική Αρχή να προστατεύσει τους πεζούς, τους ΑμΕΑ, τους μαθητές, τους ηλικιωμένους κτλ. και όχι τα τετράτροχα, όταν μάλιστα ο δρόμος είναι από μόνος του επικίνδυνος, κατηφορικός και σε ένα μεγάλο τμήμα του από την απέναντι πλευρά δεν υπάρχει λειτουργικό πεζοδρόμιο. 

Ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή να δει το προφανές και να δώσει την αρμόζουσα λύση, ώστε να μην γελάει με τον αρχοντοχωριατισμό μας το Πανελλήνιο. 

Υ.Γ. Τι να πει κανείς και για τη στάση του αστικού που μέσα στο σκουπιδαριό διαλαλεί το πώς αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο σ' αυτή την πόλη... 

Σκεπτόμενοι πολίτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]