Νίκος Έξαρχος στη Βουλή : Να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των μεταναστών εργατών (VIDEO)

 


Στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για τους μετάστες.


Όπως τόνισε, πράγματι υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, ο μέσος όρος ενσήμων τον μήνα στις κατασκευές είναι 15, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που έφερε, ότι πρόσφατα στα έργα στο Ελληνικό διαπιστώθηκε ότι δούλευαν ανασφάλιστοι πάνω από 100 οικοδόμοι.


Ακόμα στον κλάδο δεν υπογράφεται Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν υπάρχει σταθερό ωράριο, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό άλλωστε μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν χάσει τη ζωή τους 20 οικοδόμοι ενώ είναι δεκάδες οι σακατεμένοι.


Ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, όπως και οι μετανάστες πρέπει να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση και συνθήκες δουλειάς και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Κατάρ, γιατί εδώ υπάρχουν συνδικάτα που παλεύουν, υπάρχει ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]