ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Σήμερα στη ΣΦΗΝΑ .... Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη


 Προβολή Ταινίας για Παλαιστίνη ΣΦΗΝΑ

Στα πλαίσια της πλατιάς απεύθυνσης για το Παλαιστινιακό και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουν οι λαοί στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης για το δίκιο την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους καλούμε σε ταινιοπροβολή την Τρίτη στις 8:00μ.μ. Το ζεστό στέκι στην Αραβαντινού 6 σας περιμένει για απογευματινή ταινιοπροβολή.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τσιπουροκατάσταση με εκλεκτά μεζεδάκια από τους φίλους της ΣΦΗΝΑΣ

Υπόθεση: Η ταινία «Omar» κυκλοφόρησε το 2013, η οποία είχε και υποψηφιότητα για Όσκαρ, δείχνοντας μέσα από τα μάτια του Παλαιστινιακής καταγωγής σκηνοθέτη του Hany Abu-Assad τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η υπόθεση αφορά έναν νεαρό Παλαιστίνιο μαχητή για την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης, τον Ομάρ, ο οποίος συμφωνεί να εργαστεί ως πληροφοριοδότης των Ισραηλινών, αφού τον παραπλάνησαν για να παραδεχτεί την ενοχή του μετά τη δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη.

Ο Abu – Assad εστιάζει στο καθαρά ανθρωπιστικό κομμάτι με λιγότερη βάση στις πολιτικές διαφορές, δείχνοντας την καταπίεση των ανθρώπων της Γάζας στην καθημερινότητα τους και την επιβίωση τους, έχοντας και αυτή μία ροματνική ιστορία.

To love story δείχνει τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι νεότεροι που μεγαλώνουν στην Γάζα όπως κάθε άτομο της ηλικίας τους, αλλά που είναι δύσκολο να επιδιώξουν και να σκεφτούν όταν μεγαλώνουν σε μία πόλη που είναι μία μεγάλη «φυλακή», όπως την αναπαριστά και ο Abu-Assad με τα b roll πλάνα του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]