ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Λεωφόρος Νιάρχου... με προβλήματα

 


Ολοκληρώθηκε λοιπόν (σχεδόν) και η Λεωφόρος Νιάρχου που για χρόνια ταλαιπώρησε με σχέδια επί χάρτου την τοπική κοινωνία. Παρατηρώντας βέβαια το τελικό αποτέλεσμα είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πράγματα που είναι κάπως… προβληματικά. 

Πρώτον, έγινε ένας δρόμος εντός πόλης που θυμίζει το λιγότερο Εγνατία Οδό με όλa αυτά τα μεταλλικά πλαίσια που τοποθετήθηκαν παντού, πράγμα που πρέπει να τον εκλάβουμε άραγε πώς; Ως δρόμο ταχείας κυκλοφορίας; Ήδη παρατηρούνται μεγάλες ταχύτητες μόλις τα αυτοκίνητα εισέρχονται στο κεντρικό τμήμα του δρόμου κι ας ακολουθεί σε λίγα μόνο μέτρα η διάβαση των πεζών.
Δεύτερον, ο δρόμος κόβει στα δύο μια ενιaία περιοχή χωρίς να δίνει τη δυνατότητα -πέραν μίας περίπτωσης- να μπορεί κάποιος να περάσει απέναντι εκεί όπου υπάρχουν καταστήματα, σπίτια, ξενοδοχεία. 

Κάποιοι, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, προσπαθούν να περάσουν πάνω από τις μεταλλικές ράμπες, αλλιώς πρέπει να περπατήσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα μέχρι να βρεθούν στη μία και μοναδική διάβαση.
Ακόμη όμως κι εκεί, η πρόσβαση δεν είναι ασφαλής αφού ο πεζός πρέπει να διασχίσει τον ποδηλατόδρομο ενώ τα αυτοκίνητα που μόλις έχουν μπει στο διπλό ρεύμα, αναπτύσσουν ταχύτητα και χωρίς προειδοποίηση πρέπει να ακινητοποιηθούν. 

Νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να γίνουν άλλες δυο-τρεις διαβάσεις στην ευθεία καθώς ο δρόμος δεν έγινε μόνο για τα τροχοφόρα, αποκόπτοντας τους ανθρώπους από της καθημερινές τους δραστηριότητες με προϋπόθεση να τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση για πεζούς και αυτοκίνητα αλλά και να υπάρξει χαμηλό όριο ταχύτητας.     
Τρίτον, ήδη παρατηρούνται παραβιάσεις του ποδηλατόδρομου και του πεζοδρομίου από τετράτροχα, αφού δεν τοποθετήθηκαν κολωνάκια ούτε καν εκεί που υπάρχει στροφή και στενό πεζοδρόμιο (ειδικά μπροστά από το ζαχαροπλαστείο). 

Τέταρτον, η συνοικία των Σεισμοπλήκτων δεν μπορεί πια να βγει στη Νιάρχου από τον κεντρικό της δρόμο και ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση μέσα στα στενά δρομάκια για να βγουν τα αυτοκίνητα στον μεγάλο κυκλικό κόμβο του στρατοπέδου. Αυτό πάλι, πόσο λογικό θεωρείται;  

Πέμπτον, τι θα γίνει με τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων που βγαίνουν στον δρόμο, ειδικά κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο εκεί όπου υπάρχει ένα διαλυμένο τροχόσπιτο το οποίο ως φαίνεται κατοικείται κιόλας, ενώ μαζεύει γύρω του τα αδέσποτα; Τι θα γίνει όταν γίνουν οι πρώτες επιθέσεις σε ποδηλάτες, αν δεν έχουν γίνει ήδη; Η ποδηλατική διαδρομή πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλής αλλιώς ο ποδηλατόδρομος θα μείνει απλώς ως διακόσμηση. 

Σίγουρα δεν θέλουμε να δούμε θανατηφόρα ατυχήματα σε έναν δρόμο που κάποτε είχε αποκτήσει κακή φήμη ακριβώς εξαιτίας των ατυχημάτων που συνέβαιναν εκεί. Ας φροντίσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια όσων μετακινούνται, πριν να είναι αργά. Πολλά μπορούν να διορθωθούν όσο είναι καιρός...


Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]