ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Θεσπρωτία/Εργατικό Κέντρο :Συλλαλητήριο για την ακρίβεια
 ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6:30μμ, ΣΤΟΝ ΟΤΕ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους Αυτοαπασχολούμενους, τους Συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, να πάρουν μέρος στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 6:30μμ.


ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Γιατί νιώθουμε τον κλοιό της ακρίβειας και το σύνολο των υπόλοιπων προβλημάτων να σφίγγουν απειλητικά τις ζωές μας.

Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την καταδίκη του να σκεφτόμαστε πόσες μέρες πρέπει να περάσουν μέχρι να πάρουμε τον επόμενο μισθό και να μας πιάνει απελπισία.

Γιατί δεν πάει άλλο να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα μέσα στους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να «χτυπάει κόκκινο», τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, τους μισθούς και τα δικαιώματα να είναι σακατεμένα.

Γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόμο των πλειστηριασμών, των εξώσεων από τα σπίτια και τη μικρή επαγγελματική στέγη, για χρέη που δεν ευθυνόμαστε που δημιουργήθηκαν αλλά μας οδήγησε εκεί η πολιτική που χτύπησε το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, η ανεργία, η υπερφορολόγηση.

Γιατί δεν μπορούμε να πληρώνουμε από το λεηλατημένο μας εισόδημα για Υγεία – Παιδεία – Πολιτισμό – Αθλητισμό, την ίδια στιγμή που παρ’ όλη την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είναι σε τραγική κατάσταση, τα σχολεία επικίνδυνα και με ελλείψεις, οι υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού ανύπαρκτες.

Γιατί πρέπει να πούμε ένα «φτάνει πια» στην πολιτική «κόστους – οφέλους» που οδηγεί στην επιδείνωση των όρων για να ζούμε και αγγίζει κυριολεκτικά κάθε πτυχή της ζωής μας, όπως τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας με τις πλημμύρες και τις φωτιές να μας απειλούν συνεχώς ή το ξεχαρβάλωμα κρατικών και κοινωνικών δομών ή τις συγχωνεύεις δομών και υπηρεσιών απαραίτητων για την καθημερινότητα του λαού.


ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Άμεση κάλυψη των κενών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]