ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εγκρίθηκε το Κλιματικό Σύμφωνο των ΙωαννίνωνΕγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Κλιματικό Σύμφωνο που είχε υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών και το οποίο περιλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό ως το 2030 προκειμένου η πόλη να πετύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας. 

Το επόμενο βήμα θα είναι η απονομή στο Δήμο της επίσημης πιστοποίησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση έργων και δράσεων με διασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εθνικούς  πόρους.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Κλιματικό Σύμφωνο ενσωματώνονται σε πέντε κεντρικούς άξονες μαζί με την ενδεικτική χρηματοδότηση:

-Ενέργεια- ενεργειακά συστήματα με συνολικές δαπάνες 40 εκατομμύρια

-Κινητικότητα και μεταφορές με συνολικές δαπάνες 400 εκατομμύρια

-Απόβλητα και κυκλική οικονομία με συνολικές δαπάνες 11 εκατομμύρια.

-Πράσινες υποδομές και λύσεις που βασίζονται στη φύση με συνολικές δαπάνες 250 εκατομμύρια.

-Δομημένο περιβάλλον με συνολικές δαπάνες 220 εκατομμύρια ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


«Είμαστε περήφανοι ως Δημοτική Αρχή, γιατί με πρωτεργάτη τον οραματιστή Μωυσή Ελισάφ καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Μέσα από εντατική και επίπονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και με ελάχιστους πόρους, πετύχαμε να αναγνωριστούν τα Γιάννενα πανευρωπαϊκά ως πρωτοπόρα πόλη, στην οποία Δήμος, Φορείς και πολίτες μέσα από κοινή προσπάθεια απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν φιλόδοξους στόχους για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς της πόλης που στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια της πόλης και της Δημοτικής Αρχής. Η βοήθειά τους ήταν καθοριστικής σημασίας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα συνεργατών που εργάστηκε και τους επιστήμονες όλων ειδικοτήτων που κατέθεσαν την εμπειρία τους για να γίνει εφικτός ο στόχος της πόλης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου, τους άμεσους συνεργάτες που δούλεψαν σκληρά γι αυτή την προσπάθεια αλλά και όλους όσους πίστεψαν τον στόχο». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]