ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Άρτα:Σε φάση υλοποίησης η ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού

 


-Σε φάση υλοποίησης η ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού

-Χρ. Τσιρογιάννης «Με πρόγραμμα, μεθοδική δουλειά και προσήλωση στο στόχο μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε το καλύτερο για τους δημότες μας».

«Με τα έργα και τις παρεμβάσεις η περιφερειακή οδός θα είναι πλέον πιο φωτεινή και ασφαλή για οδηγούς και πεζούς».

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας, με χρηματοδότησης ύψους 2.992.600 ευρώ, μέσα από το ΠΕΠ Ηπείρου. Πρόκειται   για την εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού, από τον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα έως την διασταύρωση προς Ελεούσα. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο που έχει υλοποιηθεί κατά 30%, περιλαμβάνει δίκτυο μήκους 4,6 χλμ, με πύκνωση στυλών, δηλαδή από 200 γίνονται 400 οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού, τηλεχειρισμό δικτύου για εξοικονόμηση ενέργειας και υπογειοποίηση δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ, στη Περιφερειακή οδό.


Υπενθυμίζεται πως το έργο της υπογειοποίησης δικτύου μέσης τάσης στην Περιφερειακή Οδό, που έχει υλοποιηθεί κατά 90% από την ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο και  αποτελεί υποέργο της συνολικής παρέμβασης του Δήμου Αρταίων για την ασφάλεια και λειτουργικότητα της Περιφερειακής Οδού. Το έργο με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ αφορά την αφαίρεση ψηλών ιστών και εναέριων καλωδίων και την υπογειοποίηση μέσης τάσης των δικτύων της Περιφερειακής Οδού μήκους 3,7 χλμ. προσφέροντας αισθητική αναβάθμιση κατά μήκος όλης της διαδρομής, αλλά και ασφάλεια αφού εκμηδενίζονται φαινόμενα όπως διακοπή ρεύματος από πτώση κλαδιών σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε και η  μελέτη βελτίωσης οδικής ασφάλειας η οποία  περιλαμβάνει τον έλεγχο της οδικής ασφάλειας στο εξεταζόμενο οδικό τμήμα, με στόχο την αξιολόγηση όλων των στοιχείων της οδού και του οδικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες συνθήκες.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]