ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Επίσκεψη ΟΝΝΕΔ στο Σύλλογο «Αμυμώνη»


 

Τις νέες εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και στελέχη της ΟΝΝΕΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο συνέχισης της συνεργασίας και της επικοινωνίας της Οργάνωσης με το Σύλλογο.

Η «Αμυμώνη» δραστηριοποιείται από το 1993 και οι ωφελούμενοι του Συλλόγου είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (ολική ή μερική) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό ή άλλα σύνδρομα, οι οποίοι εντάσσονται σε διάφορα προγράμματα ανάλογα με την ηλικία τους. Παρέχει προγράμματα πρώιμης παρέμβασης μέχρι και αποκατάστασης φροντίζοντας για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους με τελικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίησή τους στην καθημερινή διαβίωση.


Η κοινωνική λειτουργός Διονυσία Βασιλάρα και η Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χονδρονάσιου, συζήτησαν με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τους ξενάγησαν στις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο εργαστήριο όπου εθελοντές φτιάχνουν χειροποίητες κατασκευές για τα bazaars της «Αμυμώνης», ενώ είχαν ξανά την ευκαιρία να συναντήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Σύλλογο και να μιλήσουν μαζί τους.


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: « Για εμάς στην ΟΝΝΕΔ, οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι απλώς μια αφορμή για να συνεχίσουμε τον διάλογο γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Οι υπεύθυνοι της «Αμυμώνης» μας υπενθύμισαν πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων, πόσο δύσκολο είναι το έργο που επιτελούν τα ιδρύματα και οι κοινωνικοί φορείς αλλά και πόσο εύκολο ταυτόχρονα είναι για όλους εμάς, να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια με δράσεις, εθελοντική εργασία και νέες πολιτικές πρωτοβουλίες».


Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μάγγελ, η Υπεύθυνη Εθελοντισμού της ΟΝΝΕΔ Χριστίνα Γιασκουλίδη και η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελληνικού – Αργυρούπολης Ελένη Στράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]