O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου ΙωαννιτώνΟ Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αλλά και  η ΠΟΕ ΟΤΑ έχουμε πάγια θέση την κατάργηση των νομικών προσώπων και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στους Δήμους. Αυτή η θέση δεν διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Είναι διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων. 

Ομοίως διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, οι προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, η κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες, η χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος. 

H κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ., δε γίνεται επειδή η κυβέρνηση άκουσε τις φωνές των εργαζομένων αλλά γίνεται για να διασφαλίσει οικονομίες κλίμακας, να μικρύνουν και άλλο οι δομές, αδιαφορώντας για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των δημοτών ή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Ήδη φαίνεται να δημιουργούνται περικοπές στις αποδοχές του καλλιτεχνικού προσωπικού (χορευτές, μουσικοί), επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις που μπορεί σε πρώτη φάση να μεταφερθούν στους δήμους, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ανανεωθούν με τους ίδιους όρους και στο σύνολό τους μετά τη μεταφορά των δομών στους δήμους.

Ομοίως η κακή συντήρηση των κτιρίων και των υποδομών όπως και η υποστελέχωση (9 εργαζόμενοι για 12 ΚΑΠΗ των Ιωαννίνων) μας γεμίζουν αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν όλες οι δομές που λειτουργούσαν σήμερα είτε στα Νομικά Πρόσωπα είτε στο Δήμο. 

Επιπροσθέτως θεωρούμε αρνητική εξέλιξη την αύξηση του ποσοστού της κινητικότητας στο 80% στους δήμους που θα υπάρχει συνένωση Ν.Π.Δ.Δ., δεδομένου ότι δημιουργεί ένα ακόμα πιο ασφυκτικό πλαίσιο για τους συναδέλφους.

Η κυβέρνηση με αυτό το νόμο προσπαθεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους αναπτυξιακούς οργανισμούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια δίπλα σε κάθε δήμο και περιφέρεια και που όχι μόνο δεν τους καταργεί όπως τις υπόλοιπες «δομές» των δήμων, αλλά τους αξιοποιεί ως το βασικό εργαλείο βαθέματος της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στους δήμους.

Και ενώ αυτά είναι τα πραγματικά μας προβλήματα, παρακολουθούμε όλο αυτό τον καιρό τη συζήτηση για την κατάργηση των νομικών προσώπων των δήμων να γίνεται με βολικά  -για την κυβέρνηση- αποπροσανατολιστικό τρόπο. 

Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση «ξεχνούν» ότι από το 2011 δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ΚΑΝΕΝΑ από τα νομικά πρόσωπα. Το προσωπικό που συνταξιοδοτείται όλα αυτά τα χρόνια δεν αντικαθίσταται. 

Όλοι μαζί «ξεχνούν» ότι όλες οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές : είτε με τροφεία, είτε με συνδρομές είτε μέσω ΕΣΠΑ. Ο γιαννιώτικος λαός πληρώνει για ΚΔΑΠ, για ΚΑΠΗ, για Ωδεία και Σχολές Χορού, για τους παιδικούς σταθμούς 

Όλοι μαζί «ξεχνούν» ότι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των περικοπών στο ΕΣΠΑ , ενώ οι ιδιωτικές δομές «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» ο Δήμος Ιωαννιτών έκλεισε 4 ΚΔΑΠ και 5 Παιδικούς Σταθμούς

Ολοι μαζί δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας. Κατέθεσαν ενάντια στις δικαστικές προσφυγές των συναδέλφων του ΕΣΠΑ για μονιμοποίηση.

Η αγωνία των συμβασιούχων μας δεν είναι για το αν θα υπογράψει ο Δήμαρχος ή ο πρόεδρος του νομικού προσώπου την σύμβασή τους. Η αγωνία τους είναι για το αν οι ίδιοι θα υπογράφουν σύμβαση κάθε Σεπτέμβριο. Και για αυτή την αγωνία δεν μιλά κανείς. 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων να συζητήσει για τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζόμενων και των δομών. Για τη μεταφορά των εργαζόμενων στο Δήμο χωρίς περικοπές αποδοχών ή απολύσεις, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που μας χρειάζεται, για την χρηματοδότηση των δομών ώστε να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα για το λαό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]