ΚΚΕ(μ-λ) Ιωάννινα | Κάλεσμα σε σύσκεψη: Δευτέρα 6/11


 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ: Δευτέρα 6/11, Αριστερό Στέκι Νεολαίας 7μμ

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η θηριωδία μεγαλώνει. Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ κάθε μέρα σοκάρουν τις λαϊκές μάζες με ένα ακόμη φασιστικό – σιωνιστικό έγκλημα στην Παλαιστίνη. 

Αμέτρητοι βομβαρδισμοί, κομματιασμένα παιδιά, γυναίκες, άμαχοι. Χτυπήματα σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα. Εκτελέσεις και βασανισμοί Παλαιστινίων στις φυλακές του Ισραήλ, απαγορευμένες βόμβες στη Γάζα. Ένας λαός αφανίζεται απ’ τους δολοφόνους σιωνιστές που φυτεύτηκαν και υποστηρίζονται 70 χρόνια τώρα απ’ τους φονιάδες Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα και τα ακροδεξιά – φασιστικά μορφώματα, αποδεικνύοντας την ενοποίηση του συστήματος, το βάθος της εξάρτησης της Ελλάδας απ’ τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αναγνωρίζουν το «δικαίωμα» του Ισραήλ στην αυτοάμυνα!!! Αναγνωρίζουν δηλαδή το «δικαίωμα» στον κατακτητή να αμύνεται στην αντίσταση του υπόδουλου! Τέτοιοι γερμανοτσολιάδες ήταν πάντα.

Επί 3 βδομάδες οι λαοί του κόσμου με συνεχείς διαδηλώσεις αποδεικνύουν πως είναι με το λαό της Παλαιστίνης και την πάλη του για Λευτεριά, για ένα κράτος στα όρια που ιστορικά ανήκει. Με ένα λαό που αντιστέκεται ηρωικά, παλεύει κόντρα σε υπερόπλα χωρίς να περιμένει να του δώσει καμιά μεγάλη δύναμη, κανένας ΟΗΕ, αυτό που είναι δικαίωμά του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,

ΟΧΙ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας πρέπει να πυκνώσουν και να συγκλίνουν στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μαζικού λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Που θα στοχοποιεί μαζί με τους Ισραηλινούς σιωνιστές, τους Αμερικάνους φονιάδες των λαών, συνολικά τους ιμπεριαλιστές που ξαναμοιράζουν με πολέμους τον κόσμο, σφάζοντας λαούς. Αλλά και το εξαρτημένο σύστημα της χώρας που στηρίζει το έγκλημα με κάθε τρόπο και παραχωρεί γη και ύδωρ στους Αμερικανονατοϊκούς. Που δε διστάζει να μπλέκει το λαό σε πολεμικές περιπέτειες. 

Οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε μια τέτοια κατεύθυνση. Μαζικό κίνημα ουσιαστικής αλληλεγγύης, δε γίνεται απλά με ανάρτηση γιγαντοπανό και φιέστες, με δακρύβρεχτους λόγους για τα κανάλια. Χωρίς πλατιά καλέσματα στο λαό. Δεν γίνεται χωρίς πολιτική συζήτηση και συντονισμό. Το φαινόμενο που παρατηρείται στην πόλη, να καλούνται διαδηλώσεις χωρίς καμιά στοιχειώδη συνεννόηση αυτών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, χωρίς ούτε ενημέρωση, να καλούνται διαδηλώσεις και μετά να ακυρώνονται χωρίς ειδοποιήσεις, ή κάποιοι να περιμένουν απλά τους φορείς να αναλάβουν δράσεις… Όλα αυτά δεν μπορούν να βοηθήσουν το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Πόσο μάλλον να φτιαχτεί μαζικό κίνημα. Αυτά όλα, να το πούμε καθαρά, λειτουργούν τελικά υπονομευτικά στην αλληλεγγύη. 

Ως ΚΚΕ(μ-λ) θεωρούμε ότι η πολιτική συνεννόηση όχι μόνο των οργανώσεων της Αριστεράς, αλλά και κάθε ανένταχτου, δημοκράτη και προοδευτικού αγωνιστή, είναι προωθητικό βήμα. Η κοινή δράση μπορεί να δώσει αποτελέσματα όχι μόνο στη μαζικοποίηση αλλά και στον βηματισμό του κινήματος. 

Καλούμε σε μια ανοιχτή σύσκεψη τις Πολιτικές Οργανώσεις: ΜΛ–ΚΚΕ, ΝΑΡ-νκΑ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΟΚΔΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. 

Καλούμε και κάθε ανένταχτο αγωνιστή. 

Να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα δυναμώματος της αλληλεγγύης του παλαιστινιακού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]