«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» Ιωάννινα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

 


Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Ιωαννίνων


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΡΟΥΜ

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

από το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


Ιωάννινα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 - 8.30 μ.μ.

στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Αίθουσα “Γιώργος Πλεύρης”)


Είσοδος ελεύθερη


Το Γραφείο Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου), θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» που ετοίμασε το Γραφείο Κέρκυρας του ΠΔΘΕ.


Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 - 8.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Αίθουσα “Γιώργος Πλεύρης” (Ζωσιμάδων 1, απέναντι από τα παλιά ΚΤΕΛ). Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η εκδήλωση έχει τη στήριξη της “Σχεδίας” (Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων) και της ΔΗ.ΜΟ.Π. “Νίκος Μώρος”  (Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας).


Λίγα λόγια για την παράσταση

Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία μορφή θεάτρου, η οποία μέσα από συνεργατική διαδικασία δημιουργεί συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου καθώς εμπλέκει ενεργά τους συμμετέχοντες. Στόχος του έργου «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη σύνδεση της υγείας με την προστασία του περιβάλλοντος. Για την ακρίβεια, παρακολουθούμε την προσπάθεια μιας νεαρής ακτιβίστριας καθώς παλεύει να σώσει έναν υδροβιότοπο από την καταστροφή. Έχει να αντιμετωπίσει διάφορα συμφέροντα αλλά και ιδεολογίες, παγιωμένες πρακτικές, προκαταλήψεις και άγνοια. Παρ’ όλες τις προσπάθειές της φαίνεται να αποτυγχάνει και αναρωτιέται γιατί οι φίλοι και άλλοι συντοπίτες της  δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία των όσων πράττει ώστε να τη βοηθήσουν.


Η παράσταση «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος» δημιουργήθηκε από το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗ.ΜΟ.Π. “Νίκος Μώρος” και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (Κέρκυρα, 28/09/2022 - 01/10/2022).


Οι συντελεστές της παράστασης:

Συντονισμός-Εμψύχωση Ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα και Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα

Δραματουργία: Φωτεινή Δημουλή με τη βοήθεια της ομάδας.

Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Μαρία Κουρή

Συντονίστρια -Joker παράστασης: Ευγενία Ζάγουρα.

Εποπτεία: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου.


Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2023:

«Χωράμε όλες και όλοι; Αναζητώντας μια νέα σχέση με το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο»

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) παραπέμπει ευθέως στην έννοια του Δημόσιου χώρου, που επιλέχθηκε να διερευνηθεί μέσω των τεχνών, θεωρώντας την επίκαιρη, πλούσια σε περιεχόμενο και νοηματοδοτήσεις, πολυπρισματική και ικανή να καλύψει ένα ευρύτατο πεδίο κοινωνικών ζητημάτων: Από τις συνεχείς διώξεις και εκτοπίσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως οι κάτοικοι της Γάζας, που αποστερούνται το δικαίωμά τους σε “γη και ελευθερία” ως την εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και την ασφυκτική περιβαλλοντικά και πολιτισμικά ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων. Ο «Δημόσιος χώρος» λογισμένος ως τόπος που έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα (αστικός/δομημένος ή φυσικός) και ως το πλαίσιο που επιτρέπει και θρέφει τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση λειτουργώντας ως αντίδοτο στην «κοινωνική μοναξιά».


Οργάνωση εκδήλωσης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Ιωαννίνων

Σούζαν Χρυσοβιτσινού (Συντονίστρια), Έλενα Ζερβού (Γραμματέας), Ντίνα Μπούλια, Μαρίνα Ρούμπα


Πληροφορίες: Σούζαν Χρυσοβιτσινού, Συντονίστρια Γραφείου Ιωαννίνων (τηλ. 6944246828)

και Δημήτρης Κονετάς, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  (τηλ. 6945263556)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]