Ακίνητα: Αποσύρεται τελικά η διάταξη για την έκπτωση φόρου έως και 16.000 ευρώ για ανακαίνιση

 


Το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που υπάρχει και οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για κοινωνικές παροχές, οδηγούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να επανεξετάσουν ρυθμίσεις, όπως αυτή που θα έδινε φορολογικά κίνητρα σε όσους ζητούν αποδείξεις και να πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα τα υλικά και τις εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής των ακινήτων τους.

Οπως γράφει ο Θανάσης Παπαδής στο newsit.gr:σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω διάταξη περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση την περασμένη Δευτέρα, τελικά θα αποσυρθεί. Η διάταξη προέβλεπε ότι δαπάνες έως 16.000 ευρώ θα οδηγούσαν σε έκπτωση φόρου έως και 3.200 ευρώ το χρόνο και για 5 συνεχόμενα έτη για τους φορολογούμενους που θα προχωρούσαν σε επισκευή ή ανακαίνιση των ακινήτων τους.

Αιτία της αλλαγής πλεύσης είναι, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος που προκύπτει από μία τέτοια ρύθμιση και ως εκ τούτου η ρύθμιση δεν θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, αλλά θα αντικατασταθεί από μία άλλη.


Η νέα διάταξη θα έχει χαρακτηριστικά τη υφιστάμενης που προβλέπει έκπτωση 40% των δαπανών με ανώτατο όριο (δαπάνης) τα 16.000 ευρώ και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερη και ευνοϊκότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]