LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες [βίντεο]


 Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε μέσω των social media από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων του covid. Σημείο συνάντησης ορίστηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Στο συλλαλητήριο  στη Θεσσαλονίκη ,οι διαδηλωτές κρατούν πανό, ελληνικές σημαίες και χριστιανικά σύμβολα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Πολλοί από τους διαδηλωτές εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους και χαρακτηρίζουν αυτές τις ταυτότητες ως «ηλεκτρονική σκλαβιά» καθώς θεωρούν ότι η επιβολή προτεινόμενων περιορισμών απειλεί την προσωπική τους ελευθερία και ιδιωτικότητα.


Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι σε αυτές θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι το οποίο φέρει το «666 του αντίχριστου», ενώ ανησυχίες εκφράζουν και για το θέμα του γεωεντοπισμού μέσω αυτών.


Μάλιστα, προβάλλουν το επιχείρημα ότι η υποχρεωτική χρήση της «ηλεκτρονικής ταυτότητας» για διάφορες υπηρεσίες και συναλλαγές αποτελεί παρέκκλιση από τα ατομικά δικαιώματα και επιτρέπει την εποπτεία των πολιτών από το κράτος.


Ανησυχούν για τον κίνδυνο παραβίασης της προσωπικής τους ιδιωτικότητας και την απώλεια του αυτονομίας τους όσον αφορά τις πληροφορίες που συνδέονται με την ταυτότητά τους.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.


πηγή thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]