ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την απεργία των τεσσάρων Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΟΤΑ Ηπείρου


 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την απεργία  των τεσσάρων Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΟΤΑ Ηπείρου την Τρίτη 25 Ιουλίου. Η απόπειρα ιδιωτικοποίησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) αφορά όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

Έρχονται να προστεθούν ακόμα περισσότερες ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες άρα ακόμα περισσότερα χαράτσια για τις ΜΕΒΑ και τους καφέ κάδους, για τα Πράσινα Σημεία, για τα Κέντρα Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή, τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών. Σα να μην έφταναν αυτά προωθούν την καύση είτε των αποβλήτων, είτε του υπολείμματος, ώστε εμείς και τα παιδιά μας να αναπνέουμε τον καρκίνο για να βγάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκατομμύρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λογαριασμός θα ανεβαίνει μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών, οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερεύουν μπροστά  στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και θύματα…. Όπως πάντα η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία μας. 

Παλεύουμε  από κοινού με τα σωματεία των ΟΤΑ στο πλαίσιο αιτημάτων τους

Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ

ΟΧΙ, στις ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης, σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των σκουπιδιών. Όλα τα στάδια διαχείρισης απορριμμάτων να περάσουν στον πλήρη έλεγχο, τη λειτουργία και τη διαχείριση των δήμων ή των διαδημοτικών Νομικών Προσώπων.

Κατάργηση του ανταποδοτικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ορθολογική μεταφορά των ΑΣΑ μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης.

Οι Δήμοι να υλοποιήσουν άμεσα – και  να απαιτήσουν χρηματοδότηση – πρόγραμμα μείωσης του όγκου των αποβλήτων, των μετάλλων, του έντυπου χαρτιού καθώς και του οργανικού κλάσματος (βιοαποβλήτων) με κομποστοποίηση.

Διασφάλιση όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων, χωρίς εκπτώσεις, των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας μας. 

Ουσιαστική αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, μαζί και των άλλων Υπηρεσιών των Δήμων, σε υποδομές, εξοπλισμό, έμψυχο δυναμικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και τα άλλα «οικονομικά εργαλεία». Το κόστος που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, να καλυφθεί με κεντρικούς δημόσιους πόρους που θα προκύψουν από την πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου. 

Επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των Υπηρεσιών των Δήμων.

Προσλήψεις στους Δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]