ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών :Κυβέρνηση και δήμοι δεν θέλουν τα παιδιά μας να ζουν και να μορφώνονται σε αξιοπρεπή σχολεία!

 


Κυβέρνηση και δήμοι δεν θέλουν τα παιδιά μας να ζουν και να μορφώνονται σε αξιοπρεπή σχολεία.


  Η κυβέρνηση στις 21/07/23, εξέδωσε ΚΥΑ στην οποία αναφέρεται ο μέγιστος αριθμός των προσλαμβανομένων   συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών σε κάθε Δήμο.

  Με βάση αυτή την ΚΥΑ η εισήγηση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων ήταν για 114 πλήρους και 28 μερικής απασχόλησης. Τόσο είπαν ότι αντέχει ο προϋπολογισμός του Δήμου.

 Επικαλέστηκαν μάλιστα, ότι, το θέμα ήταν επείγον για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης, κάτι για το οποίο δεν έχει προβεί ακόμη.

 Η πλειοψηφία των παρατάξεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, αναλώθηκε στην εξεύρεση επιπλέον κονδυλίων ώστε να προσληφθούν περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, αλλά κατέληξαν ότι δεν θέλουν να βρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την καθαριότητα των σχολείων. Την ίδια ώρα όμως δαπανούν 5,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για να αλλάξουν τα πλακάκια της κεντρικής Πλατείας στα Γιάννενα για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

 Η δημοτική αρχή, ήταν τόσο αποφασισμένη να μην δώσει ούτε μια δεκάρα παραπάνω για τις ζωές των παιδιών μας, που δεν δέχτηκε καν να θέσει σε ψηφοφορία τη δεύτερη πρόταση για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόληση.

 Στο πλάι τους και η πλειοψηφία των παρατάξεων της... «αντιπολίτευσης» που αρχικά και κάτω από την πίεση των συναδέλφων, δέχτηκαν να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση για μετατροπή όλων των συμβάσεων  πλήρους απασχόληση. Γρήγορα, όμως αποκαλύφθηκαν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, άλλαξαν θέση και συντάχθηκαν πίσω από τη δημοτική αρχή.

 Για ακόμα μια χρονιά η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζει μέχρι κεραίας την απαράδεκτη νομοθεσία, που στον υπολογισμό των αναγκών σε καθαριότητα δεν συμπεριλαμβάνει τους αύλειους χώρους, τα γραφεία, τα γυμναστήρια, τις τουαλέτες, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κτλ.

 Με αυτό το σκεπτικό για παράδειγμα, μια καθαρίστρια πρέπει να καθαρίζει σε 1,5 ώρα ένα νηπιαγωγείο και αυτό το σκεπτικό είχε σαν αποτέλεσμα και την περσινή σχολική χρόνια να έχουμε πλήθος παραπόνων τόσο από διευθυντές σχολείων όσο και από συλλόγους γονέων.

 Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους , τους καθαριστές και τις καθαρίστριες, τους εκπαιδευτικούς της πόλης να μη νομιμοποιήσουν την απαράδεκτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που έχει ληφθεί με γνώμονα, πόσα χρήματα θα κοπούν από τις δικές μας ανάγκες για να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Έχοντας την εμπειρία της περασμένης σχολικής χρονιάς που με την μεγάλη περικοπή δαπανών για την καθαριότητα των σχολείων μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των καθαριστριών και αποδεκατίστηκε η σχολική κοινότητα, δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι.

 Μπροστά στη νέα σχολική χρονιά οργανώνουμε την πάλη μας, για ένα σχολείο που τα παιδιά μας θα ζουν και θα μορφώνονται με αξιοπρέπεια.

                                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]