Μερόπη Τζούφη :Επικίνδυνες οι λύσεις της ΝΔ για το ΕΚΑΒ

 


Για απαράδεκτη και τραγική κατάσταση στο ΕΚΑΒ έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως «το τελευταίο διάστημα χάθηκαν άδικα, περιμένοντας το ασθενοφόρο, ο 52χρονος στο Περιστέρι, η τουρίστρια στη Θάσο, η έγκυος στη Νέα Μάκρη, η 65χρονη στη Χαλκιδική, η 63χρονη στην Κω που έσβησε στην καρότσα του αγροτικού».


Μιλώντας στη συζήτηση επί της ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «πρόκειται για απαράδεκτη και τραγική κατάσταση, που πρόκειται να επιδεινωθεί λόγω των πρόχειρων, εμβαλωματικών και επικίνδυνων λύσεων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ». Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για τις 700 κενές θέσεις διασωστών, το γερασμένο στόλο και την αύξηση του χρόνου απόκρισης.


Αναφορικά με το περιεχόμενο των διατάξεων της ΠΝΠ και την πρόβλεψη για μεικτά πληρώματα με αξιοποίηση δυνάμεων της πυροσβεστικής, του στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως «το όλο σχέδιο έχει καταρρεύσει ήδη πριν εφαρμοστεί». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με τις πυρκαγιές να κατακαίνε τη χώρα, τους πυροσβέστες εξαντλημένους στα μέτωπα της φωτιάς και τους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδράμουν στην κατάσβεση, η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα τραβώντας κρίσιμο προσωπικό στις διακομιδές του ΕΚΑΒ. Ούτε κουβέντα για μόνιμες προσλήψεις, ανανέωση των οχημάτων και αύξηση της χρηματοδότησης».


Στάθηκε επίσης στην έλλειψη επιστημονικής λογικής, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ αποτελεί τον κύριο φορέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και αναρωτήθηκε πως μπορούν να λειτουργήσουν τα μεικτά πληρώματα, χωρίς γνώση, εκπαίδευση και εμπειρία παρά μόνο ένα δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Β.


Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις, να σταματήσει την απαξίωση και την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του. Επίσης, να σταματήσει την έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, διακομιδής και περίθαλψης, όπως και το άνοιγμα στην αγορά και τους ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]