ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ!!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ :Υπό δίωξη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα....


......Πίσω απ’ τις δικονομικές μεθοδεύσεις για την καθεστωτική  απόρριψη  της ετυμηγορίας του λαού της Χιμάρας είναι ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.


Οι εξελίξεις στην υπόθεση της παράνομης σύλληψης, παρατεταμένης προσχηματικής προφυλάκισης και στέρησης ατομικών πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου Δημάρχου της Χιμάρας, αποτελούν προφανή κατάχρηση νομότυπων διαδικασιών. Που εν τούτοις στο βάθος αποτελούν απολύτως παρανομίες.

Με στόχο επίσης ξεκάθαρο. Την απόρριψη χάριν συμφερόντων, νοοτροπίας και αυταρχικής αντίληψης του καθεστώτος περί τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, της λαϊκής ετυμηγορίας της κοινωνίας της Χιμάρας. Και παράλληλα παραβιάζοντας προφανώς αρχές και της τοπικής αυτονομίας όπως κατοχυρώνεται απ’ το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η απόφαση και του Ανώτερου Δικαστηρίου της Αλβανίας να μην επιβάλει πιο ομαλό καθεστώς ασφαλιστικών μέτρων εις όφελος του Δημάρχου της Χιμάρας καταδεικνύει αφενός μεν την υποταγή στις βουλές της πολιτικής εξουσίας του δικαστικού συστήματος κι αφετέρου την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να εκτροχιάσει τις διαδικασίες ανάληψης των καθηκόντων του Δημάρχου από πλευράς του δικαιούχου χάριν λαϊκής βουλής, Φρέντη Μπελέρη.

Άλλες παράμετροι καταμαρτυρούν ότι η επικρατούσα κατάσταση για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ακολουθεί τροχιά επιδείνωσης. Που επιφανειακά μπορεί να αφορά σε παραμέτρους μη ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας και αυταρχικής προσέγγισης απ’ τα Τίρανα. Στο βάθος όμως στοχεύουν την ίδια την ύπαρξη υπό συνθήκες εθνικής αξιοπρέπειας της ΕΕΜ.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα όπως επισημαίνουμε συνεχώς βρίσκεται τουλάχιστον υπό καθεστώς δίωξης και μάλλον αφανισμού. 

Για την αποτροπή της κατάστασης απαιτούνται ενέργειες και πρωτοβουλίες που δεν είναι απλά κατοχυρωμένες από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές πρακτικές αλλά και από νομικά εργαλεία που επιβάλλεται να τα υπομιμνήσουν δεόντως οι αρμόδιοι.   

Εκφράζοντας την αυτόνομη πολιτική της ΕΕΜ επιμένουμε τόσο στην αξίωση ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η νόμιμη κατάσταση στη Χιμάρα όσο και να εκδηλωθεί συνολική προσέγγιση σε ζητήματα που άπτονται της προοπτικής στα πάτρια εδάφη της γηγενούς μας Ελληνικής κοινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]