LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα πιλότο [βίντεο]

Σκεπασμένος με τη γαλανόλευκη και με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές τελέστηκε  η κηδεία του ηρωϊκού συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair, Περικλή Στεφανίδη, στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς, τόπο καταγωγής του.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

 Λύγισε η οικογένεια και οι φίλοι του, ενώ ο Ποντιακός Σύλλογος του παλιού Αγιονερίου Κιλκίς του οποίου ήταν μέλος τον αποχαιρέτισε με λύρα και το τραγούδι «Αητέντς Επαραπέτανεν», που απαγγέλθηκε ως μοιρολόι με τη φωνή να βγαίνει με λυγμό από όλα τα μέλη του Συλλόγου, αποχαιρέτισε ο κόσμος και τα μέλη του ποντιακού συλλόγου.

Εκατοντάδες κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία στη γη της Μακεδονίας όπως είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο συνάδελφος και φίλος του, προκαλώντας σπαραγμό στους παρευρισκόμενους, ενώ γυναίκες μοίραζαν κουφέτα σε όσους παρέστησαν στην κηδεία.


 


Το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές ήρωα.


 



 Η παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη τίμησε  την αυτοθυσία του πεσόντος στο καθήκον.


 


Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός ο ΥπΕΘΑ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Περιφερειάρχης ΚΜ, δήμαρχοι και πλήθος επισήμων.


Αύριο θα γίνει στον Αποκορώνα Χανίων η κηδεία του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


 



Σε ειδική τελετή στους δύο ήρωες πιλότους, που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο, απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτέραρχου.


πηγή thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]