Πανσπουδαστική-Ιωάννινα :Σε απόγνωση οι φοτητές .... Δεκάδες, γραπτά ακόμα και προφορικά (!) ειδοποιητήρια έξωσης....

 


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στις εστίες με ευθύνη των πρυτανικών αρχών με δεκάδες, γραπτά ακόμα και προφορικά (!) ειδοποιητήρια έξωσης συναδέλφων από τα δωμάτια τους.


Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές έχουν οικονομικά προβλήματα, με την ακρίβεια στα βασικά είδη, την ώρα που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα, χάνοντας εξεταστικές και μαθήματα, είναι προκλητικό να δεχόμαστε απειλές ότι θα μας πετάξουν έξω, αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης.


Σε αυτή την κατάσταση, ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους, καταφεύγουν σε απαράδεκτες ενέργειες όπως το άλλαγμα κλειδαριών στη Μέριμνα  και η τοποθέτηση κόλλας σε άλλες υπηρεσίες. Τέτοιες πρακτικές ρίχνουν νερό στο μύλο της έντασης της καταστολής και το μόνο που πετυχαίνουν είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που μάλλον επιδιώκουν. Καταγγέλλουμε τη στάση όσων επιχειρούν να παρουσιαστούν ως «αυτόκλητοι σωτήρες», όσων υπονομεύουν τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα των εστιακών φοιτητών για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης στις εστίες. Σήμερα, αυτό που χρειάζεται είναι να στραφούν τα βέλη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει τη στέγαση των φοιτητών ως πανάκριβο εμπόρευμα, ενάντια σε όσους επιχειρούν να φέρουν ιδιώτες και να βάλουν ενοίκια στις εστίες μας.


Καταγγέλλουμε τέλος κάθε προσπάθεια, που βρίσκοντας άλλοθι στην παραπάνω ενέργεια, θα δοκιμάσει την είσοδο της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολή. Μπροστά στην όξυνση της καταστολής, απαντάμε με δυνάμωμα των φοιτητικών μας συλλόγων και του οργανωμένου αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]