Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής


 Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, σε ηλικία 89 ετών. Ο αξιόλογος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε νεφρολογικό πρόβλημα και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 89χρονος τραγουδιστής είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση στην ουρολογική κλινική του «Λαϊκού» καθώς αντιμετώπισε κάποιο νεφρολογικό πρόβλημα. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες πήγε ως έκτακτο περιστατικό με αποφρακτικό ειλεό στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί αντιμετώπισαν την επιπλοκή με επιτυχία, όμως και πάλι εκδήλωσε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και λίγες ώρες μετά έκανε καρδιακή ανακοπή. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η «πολυοργανική ανεπάρκεια».


Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 στο Παγκράτι. Η μητέρα του καταγόταν από την Ίμβρο κι ο πατέρας του από το Αιτωλικό. Από τις πίστες των νυχτερινών μαγαζιών πέρασε στον κινηματογράφο και το θέατρο και αναδείχθηκε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του 1960.


Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ δραστηριοποιήθηκε του σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν πρώτος εξάδελφος του σπουδαίου ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.


Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.


Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι, ωστόσο το 1978 επέστρεψε και συνέχισε να τραγουδά.


Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]