Σωματείο Σχολικών καθαριστριών :Ο Δήμος Ζίτσας βάζει στα "μουλωχτά" εργολάβο καθαριότητας στα σχολεία που μορφώνονται τα παιδιά μας!

Το σωματείο σχολικών καθαριστριών, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας, που επιχειρεί  στα "μουλωχτά" να βάλει εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας, μέσα στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

    Έστειλε έγγραφο με το όνομα και το τηλέφωνο του εργολάβου, που αναλαμβάνει "συμπληρωματικά των υπηρεσιών που προσφέρουν οι σχολικές καθαρίστριες", για να καθαρίσει την εβδομάδα μετά τις εκλογές, που οι ανάγκες καθαριότητας θα είναι αυξημένες.
   Μάλιστα, ζητάει από τους Διευθυντές των σχολείων να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το συνεργείο καθαρισμού για την ώρα που επιθυμούν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες.
   Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας είναι η πρώτη πανελλαδικά που το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέλυσε 15 συναδέλφους σχολικές καθαρίστριες.
   Η Δημοτική Αρχή, που στο όνομα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων της πριν δύο χρόνια επί κυβέρνησης ΝΔ "διέλυσε" το ωράριο τους, που, ενώ ήταν τρίωρες δούλευαν 10 ώρες την ημέρα επί 10 ημέρες, για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα σχολεία, για να υποδεχτούν τους μαθητές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
   Η Δημοτική Αρχή, που μέσα στην Πανδημία άφησε τα σχολεία ανοχύρωτα, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των συναδέλφων να βρίσκονται με άδειες ειδικού σκοπού και τα σχολεία να μην έχουν καθαρίστριες.
   Η Δημοτική Αρχή, τρία χρόνια τώρα "πιπιλίζει" τις καθαρίστριες, ότι δεν ευθύνεται που είναι με μερική απασχόληση (3 ώρες), αλλά η κυβέρνηση.
   Μόνο που αποκρύβει πολύ συνειδητά, ότι όχι μόνο μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης, αλλά και να απαιτήσει και μόνιμο προσωπικό για τη σχολική καθαριότητα.
   Υπάρχουν παραδείγματα Δημοτικών Αρχών ( π.χ. Δήμος Πατρέων), που μετατρέπουν τρία χρόνια τώρα τη σύμβαση των καθαριστριών σε πλήρους απασχόληση, δεν έκαναν καμία απόλυση, που μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου  τους μπήκαν μπροστά και πάλεψαν για το αυτονόητο. Δουλειά με δικαιώματα, ζωή με δικαιώματα, αυτό που αξίζει για κάθε εργαζόμενο και την οικογένειά του. Δεν βάζουν στο ζύγι του κόστους- οφέλους την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, μέσα στις σχολικές μονάδες.
   Εμείς θέλουμε Δημοτικές Αρχές και Δημάρχους, αποκούμπι για τη ζωή μας και όχι στις πλάτες μας, να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να τα προσφέρουν απλόχερα στους μεγαλοεργολάβους της περιοχής. Γιατί, χρήματα, όπως λένε δεν υπάρχουν, αλλά για να βάλουν εργολάβο καθαριότητας και μάλιστα χωρίς σύμβαση έχουν και μάλιστα πολλά. Τόσα, που θα ήταν το υπάρχων προσωπικό πλήρους και το διπλάσιο ακόμη.
   Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και με όσους έχουν συνεργαστεί) και δείχνει με το δάχτυλο το δρόμο και στις άλλες Δημοτικές Αρχές του Νομού.
   Το έγγραφο στάλθηκε λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου και σηματοδοτεί τη χειρότερα μέτρα, που θέλουν να περάσουν στις πλάτες των εργαζομένων μετά τις εκλογές.
   Θέλουν με την ψήφο μας να συναινέσουμε στα χειρότερα μέτρα, που θα εντείνουν το ξεζούμισμα μας!
   Δεν θα τους χαριστούμε!
   Γι' αυτό καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής, που, ενώ  έχει χρήματα για τους εργολάβους, να χορταίνουν από το δικό μας ιδρώτα και να αφήνουν τις συναδέλφους στην ομηρία των συμβάσεων με μισά μεροκάματα. 
   Μόνο ο κοινός  αγώνας μπορεί να βάλει φρένο σε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των σχολείων και στην άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
   Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της υγείας και της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.
                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΛΙΑ                                                                            ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]