ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Δήλωση Τζούφη για το αποτέλεσμα των εκλογών

 


Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών


Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ιδιαίτερα αρνητικό και απρόσμενο για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημιουργώντας μια δύσκολη κατάσταση που καλούμαστε να ξεπεράσουμε άμεσα. Ωστόσο, η μάχη δεν έχει τελειώσει. Οι αγώνες της Αριστεράς θα συνεχιστούν, οι αξίες και τα ιδανικά θα παραμείνουν. Δυστυχώς, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, οι προοδευτικές ιδέες υποχωρούν και οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε συντηρητικά κόμματα, σε δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις.


Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Το ποσοστό του 24.4%, αν και αισθητά χαμηλότερο από αυτό του 2019 (36.4%), παραμένει υψηλό και πάνω από το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν για τέταρτη συνεχή φορά, με σημαντικό αριθμό ψήφο. Η ευγνωμοσύνη μου, αλλά και η ευθύνη μου απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο, παραμένει μεγάλη.


Ευχαριστώ επίσης τις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιους μου, τις συντρόφισσες και του συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους του κόμματος, που έδωσαν με πείσμα τη μάχη του εκλογικού αγώνα στην περιοχή μας.


Τα συλλογικά μας όργανα έχουν ήδη ξεκινήσει την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να συζητήσει τα νέα δεδομένα και να καθορίσει τον προσανατολισμό μας για τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται ανασύνταξη, ουσιαστική αυτοκριτική και ανάληψη της ευθύνης, ώστε με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα να παλέψουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.


Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο ηγεμόνα-πρωθυπουργό να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Να καταστήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια ισχυρή και μαχητική αντιπολίτευση, στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των νέων. Μπορεί να πέσαμε, αλλά θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]