Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΚΚΕ(μ-λ) Ιωαννίνων

 




Θέλουμε σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο να απευθυνθούμε σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο και νέα, συνολικά στον Γιαννιώτικο λαό. Θέλουμε να του πούμε πως αυτές τις εκλογές, το σύστημα της εκμετάλλευσης και τα αστικά κόμματα – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ μαζί με τα ακροδεξιά μορφώματα, τις κάνουν για να μπορέσει το σύστημα να προωθήσει την πολιτική του.

Όλα αυτά τα κόμματα – με κάθε πιθανό κυβερνητικό συνδυασμό που αναζητούν εδώ και μήνες – ένα και μόνο ένα ζήτημα δεν διαπραγματεύονται. Το αν θα κινηθούν από τις 22 Μάη, ή όποτε  καταλήξουν σε κυβέρνηση, έξω από τις ράγες της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά τώρα που η σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία απειλεί να βάλει φωτιά συνολικά στον πλανήτη. Ειδικά αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθώντας κατά γράμμα τα βήματα του Τσίπρα, όχι απλά μετέτρεψε όλη τη χώρα σε μια στρατιωτική βάση εξυπηρέτησης των αμερικάνικων συμφερόντων, αλλά η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, η όξυνση των ελληνοτουρκικών, οι τεραστίου κόστους εξοπλισμοί, απειλούν με σοβαρούς κινδύνους τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία. 

Αυτό που επίσης δεν διακυβεύεται σ’ αυτές τις εκλογές είναι η επίθεση από την κεφαλαιοκρατία, ντόπια και ξένη, στα λαϊκά στρώματα. Μια πολιτική δηλαδή που μεταφέρει συνεχώς βάρη στην εργατική τάξη, στους συνταξιούχους, στη νεολαία. Που μεταφέρει πλούτο από τα κάτω στρώματα προς τα πάνω και από το εσωτερικό της χώρας προς τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. 

Η περίοδος του κορονοϊού ακολουθήθηκε από την απότομη φτωχοποίηση μέσω της ακρίβειας. Ο νόμος Χατζηδάκη και συνολικά ο εργασιακός μεσαίωνας που προωθείται έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον έντασης της καταπίεσης και χειροτέρευσης των όρων ζωής του λαού. Οι νόμοι Κεραμέως έρχονται να διαμορφώσουν μια ακόμα πιο ταξική εκπαίδευση που δε θα χωρά τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών.

Είμαστε σίγουροι λοιπόν, πως όλο το αστικό σύστημα θέλει να αναβαπτιστεί μέσα από τις εκλογές. Θέλουν ο λαός να βάλει την υπογραφή της υποταγής του σ’ αυτές τις κατευθύνσεις. Κι αν δεν το κάνει και θέλει να αντισταθεί σ’ αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, έχει φροντίσει το σύστημα να δείξει τα δόντια της αστυνομοκρατίας, των απαγορεύσεων, της φασιστικοποίησης. 

Θέλουμε να πούμε σε κάθε λαϊκό άνθρωπο πως αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Αυτή η ανατροπή δε θα γίνει μέσα από την κάλπη. Αλλά με όρους μαζικού κινήματος. Με όρους απεργίας, διαδήλωσης, με όρους αγώνα! Εκεί κατακτιέται το δίκιο. Στην Αντίσταση και στη διεκδίκηση. Στην Πάλη! Με μια γραμμή αναμέτρησης και όχι συμβιβασμού.

Στην ταξική πάλη λοιπόν. Γιατί εκεί ανατρέπονται οι συσχετισμοί. Μέσα από εκεί μπορεί να καλυτερέψει η ζωή μας. Στο δρόμο του αγώνα μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να βρει δικαίωση η οργή μας για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, για το έγκλημα των Τεμπών. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές και ζητά την ψήφο από κάθε έναν χωρίς επικοινωνιακές κατασκευές και εκλογικά διλλήματα. Χωρίς να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι θα δυναμώσει ο λαός αν ψηφίσει ‘’σωστά’’. Ζητάμε την ψήφο ως στήριξη, ως άρνηση των εκβιασμών και της υποταγής. Ως στήριξη της κατεύθυνσης της Αντίστασης και της λαϊκής Οργάνωσης. Ως στήριξη στη συνέπεια σ’ αυτήν την κατεύθυνση της κόντρας με το σύστημα. 

Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανθρώπους του κινήματος, του μόχθου και της συνέπειας στην πάλη, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού και της νεολαίας. Είναι :

η Κανδρέλη Σέβη, μηχανικός

η Μίχου Φωτεινή, πτηνοτρόφος

ο Μπούτσορας Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος

ο Παπανδρέου Πέτρος, συνταξιούχος οικοδόμος

ο Στράτος Ευστράτιος, κτηνοτρόφος και 

ο Τσιλικάτης Χρήστος, συνταξιούχος γιατρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]