Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη




Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που αφαίρεσε τη ζωή σ’ έναν εργάτη 47 χρονών, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του δίνουν μάχη στα νοσοκομεία για να κρατηθούν στη ζωή.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στη Ζώνη και στο Σωματείο τους και καταγγέλλουμε την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς τους και στους χώρους των άλλων Ναυπηγείων (Περάματος, Σύρου, Ελευσίνας, Σαλαμίνας), τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την τραγική εντατικοποίηση που αφήνει πίσω της νεκρούς εργάτες και σακατεμένους.

Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που με το νομοθετικό τους πλαίσιο δεν έχει καταστεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που περιλαμβάνει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που έχει κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετείται απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις προτεραιότητες που θέτει σε κάθε φάση της οικονομίας το κεφάλαιο. 

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά  των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχων για την τήρησή τους.                        

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ
\
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες , το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών εξάρμοσης πτερυγίου από την αριστερή προπέλα στην πρύμνη πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στην πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ» της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση Φ.Δ.Χ. Γερανοφόρου οχήματος, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα (04) άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.

Οι δύο (02) 47χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, ενώ ο 43χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα σε ιδιωτική κλινική για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από την Λιμενική Αρχή Περάματος που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του πλοίου, ο τεχνικός ασφαλείας - επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ο εργοδότης του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, η εκπρόσωπος της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες στο χώρο του συμβάντος.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Κλιάρης και έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος.

Παράλληλα επικοινώνησε με τους οικείους του θανόντα εκφράζοντας τους τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και τη λύπη του για το συμβάν, ενώ  ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]