Δήμος Ιωαννιτών:Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο διοικητικό κέντρο στη Δομπόλη



Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο προχώρησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διαδικασία που έδωσε την δυνατότητα της δημοπράτησής του και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες.

Το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου παραχωρήθηκε στο Δήμο μετά την άριστη συνεργασία που είχε ο Μωυσής Ελισάφ με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και σε χρόνο- ρεκόρ σε όλες τις υποχρεώσεις που υπήρξαν για την δημοπράτηση του έργου.

«Σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα για την πόλη των Ιωαννίνων. Μετά από δεκαετίες και πολλές προσπάθειες που κατά καιρούς είχαν γίνει, ξεκινά η διαδικασία ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Πρόκειται για μία παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη. Οι υπηρεσίες θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο, γεγονός που θα μας απαλλάξει το Δήμο και τους δημότες από τα πολύ υψηλά μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα ενώ θα δώσει την δυνατότητα καλύτερης και αποδοτικότερης συνεργασίας.


Παράλληλα ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων το οποίο έχει μετατραπεί σε ερείπιο εξαιτίας της πολυετούς εγκατάλειψης θα ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ότι το νέο διοικητικό κέντρο θα φέρει πάντα την σφραγίδα του Μωυσή Ελισάφ, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες και συνεργασίες το κτίριο αποδόθηκε στην πόλη.

«Δική μας υποχρέωση ήταν να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και να ανοίξουμε τον δρόμο της κατασκευής με την υπογραφή της σύμβασης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας. Είμαστε πεπεισμένοι  ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τα επόμενα χρόνια το σημερινό ερείπιο θα είναι ένα κτίριο- κόσμημα που θα μας κάνει όλους περήφανους» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι όπως αρχικά είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή, στο νέο διοικητικό κέντρο θα έχει διακριτό ρόλο το Πανεπιστήμιο ενώ θα δημιουργηθεί και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 

ΦΩΤΟ Δήμος Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]