ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Iωάννινα -Σύλλογος Γονέων Πρότυπου Γυμνασίου: Ελάτε να επιδώσουμε όλοι μαζί τα αιτήματά μας στον Δήμαρχο

 


Ελάτε να επιδώσουμε όλοι μαζί τα αιτήματά μας στον Δήμαρχο



Τετάρτη 24 Μάη 2023, 12.30μ.μ., στο Ρολόι



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,


Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο μήνες από τη μέρα που έγινε το ατυχές περιστατικό με την πτώση του μαθητή στην τάφρο του προαυλίου (29/3/2023). Από την πρώτη στιγμή, αναστατωμένοι από τη σοβαρότητα του περιστατικού, αντιδράσαμε στέλνοντας στον Δήμο Ιωαννιτών επιστολή με την οποία εκφράζαμε τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια των υποδομών του σχολείου των παιδιών μας (30/3/2023). Επιπλέον, επιδιώξαμε και συναντήσαμε τον Δήμαρχο σχετικά με το θέμα (31/3/2023). Στη συνάντηση αυτή ζητήσαμε 1) άμεσα μέτρα προστασίας της ασφάλειας των παιδιών, 2) άμεσο έλεγχο από τεχνικό κλιμάκιο των υποδομών και εντοπισμό εκείνων που χρειάζονται άμεση βελτίωση και συντήρηση και 3) ενημέρωση για το αν τηρείται ουσιαστικά η νομοθεσία που σχετίζεται με την ασφάλεια και καταλληλότητα των υποδομών του σχολείου.



Έκτοτε, αυτά που έγιναν είναι ότι τεχνικοί του Δήμου (α) αφαίρεσαν τις μπασκέτες και τα τέρματα από το προαύλιο και (β) ακούμπησαν ένα πρόχειρο πλέγμα επάνω από το πρώτο σαθρό πλέγμα στη μεριά της τάφρου. Και τα δύο λειτουργούν πυροσβεστικά και είναι μάλλον πρόχειρη αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν. Πέραν τούτων, μας κοινοποιήθηκε έκθεση από το Τμήμα Μελετών και Εκτέλεσης Έργων του Δήμου η οποία μας ανησύχησε περισσότερο παρά μας καθησύχασε (7/4/2023).



Επειδή πρόκειται για θέματα ασφάλειας και όχι απλής αισθητικής, θεωρούμε ότι πρέπει να επανέλθουμε και να θέσουμε εκ νέου τα αιτήματά μας προς τον Δήμο. Είναι επιτακτικό να γίνουν κάποιες εργασίες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως η περίφραξη προς τη μεριά της τάφρου. Επιπλέον, πρέπει να αντικατασταθεί ο αθλητικός εξοπλισμός που αφαιρέθηκε με νέο γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να γίνει κανονικά το μάθημα της γυμναστικής.



Την Τετάρτη 24 Μάη, στις 12.30μμ,


καλούμε τους ΓΟΝΕΙΣ μαζί με τα ΠΑΙΔΙΑ τους να συναντηθούμε ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ,


προκειμένου να επιδώσουμε όλοι και όλες μαζί τα αιτήματά μας στον Δήμαρχο.



Σας περιμένουμε!


Από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων




Ιωάννινα: “Έξυπνη” πόλη με σχολεία “παγίδες”



Θέλουμε σχολεία ασφαλή και φιλόξενα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]