ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

"Εμπόριο" βαθμών ...με αντάλλαγμα ψήφους -Ανοιχτή επιστολή φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ&Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Φοιτητές του Τμήματος  Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, με ανοιχτή επιστολή τους  γνωστοποιούν  το "εμπόριο" βαθμών με αντάλλαγμα την ψήφο  στις φοιτητικές εκλογές .
Οπως αναφέρεται στην επιστολή "την εβδομάδα που πέρασε, φοιτητές του Τμήματος και μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης, διαρρέουν ανάμεσα στους φοιτητές της σχολής ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν προβιβάσιμους βαθμούς σε σειρά μαθημάτων στην ερχόμενη εξεταστική με αντάλλαγμα την ψήφο των φοιτητών στη συγκεκριμένη παράταξη στις εκλογές των φοιτητών."
Αναλυτικά  η επιστολή των φοιτητών αναφέρει :


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, 

Αξιότιμοι καθηγητές του Τμήματος,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψή μας και μας θλίβει ιδιαίτερα.

Την εβδομάδα που πέρασε, φοιτητές του Τμήματος και μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης, διαρρέουν ανάμεσα στους φοιτητές της σχολής ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν προβιβάσιμους βαθμούς σε σειρά μαθημάτων στην ερχόμενη εξεταστική με αντάλλαγμα την ψήφο των φοιτητών στη συγκεκριμένη παράταξη στις εκλογές των φοιτητών.

Σε ένα Τμήμα σαν το δικό μας, που έχει διακριθεί ανάμεσα σε αντίστοιχα τμήματα στην Ελλάδα, που τόσο οι καθηγητές μας όσο και αρκετοί φοιτητές της σχολής έχουν διακριθεί σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ένα γεγονός σαν αυτό το υποτιμάει.

Οι φοιτητές του Τμήματος, καταβάλουμε σημαντική προσπάθεια και κόπο ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σχολής μας. Θεωρούμε τουλάχιστον άδικο και μη αξιοκρατικό το να γίνεται «εμπόριο» βαθμών, είτε για τις ψήφους είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα τόσο στο Τμήμα και στους συμφοιτητές μας. Κλείνοντας, είμαστε βέβαιοι πως θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα, είτε στην ερχόμενη εξεταστική είτε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]