ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ Ιωάννινα:Σχόλιο για τις επικείμενες αυξήσεις στα διόδια

 


Ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ για τα δύσκολα της επόμενης μέρας, για φθηνές μετακινήσεις χωρίς διόδια

Οι «εαρινές συστάσεις» της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία είναι αποκαλυπτικές για το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει στις 26 Ιούνη, αλλά και για τη μούφα αντιπολίτευση των αστικών κομμάτων που έχουν ως «ευαγγέλιο» την Ε.Ε. 

Στην εν λόγω σύνοδο της Ε.Ε. αποφασίστηκαν μία σειρά αντιλαϊκών μέτρων. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η προώθηση και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, όσων δεν έχουν γίνει ακόμη. Το «που βγάζουν» οι αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις το ζήσαμε οδυνηρά σε κάθε περίπτωση και πιο πρόσφατα και πιο επώδυνα με το σιδηρόδρομο. Μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων που προγραμματίζονται έως το τέλος του έτους, γιατί έχει καθυστερήσει, είναι η ιδιωτικοποίηση της ήδη πανάκριβης Εγνατίας Οδού. Τις επιπτώσεις θα τις βιώσει άμεσα ο λαός στην τσέπη του, καθώς σημαίνουν διπλασιασμό των ήδη πανάκριβων διοδίων. Δηλαδή, αν έως τώρα ήταν δυσβάσταχτη η μετακίνηση ακόμη και μεταξύ γειτονικών νομών, πλέον θα γίνεται είδος πολυτελείας!

Ποιά αντιπολίτευση θα ασκήσουν τώρα τα κόμματα που την επικαλούνται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ; Φυσικά και είναι ρητορικό το ερώτημα, γιατί μόνο συμπολίτευση μπορούν να ασκήσουν. Οχι τόσο γιατί πρόκειται για τους «αρχιτέκτονες» των αποκρατικοποιήσεων-ιδιωτικοποιήσεων, του ήδη πανάκριβου και απλησίαστου για τη λαϊκή οικογένεια οδικού δικτύου, που είχε χρυσοπληρώσει ο λαός και κατά την κατασκευή του, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για αστικά κόμματα που συμφωνούν απόλυτα με την Ε.Ε., και τις κατευθύνσεις της, τις συνδιαμορφώνουν, είτε είναι κυβέρνηση είτε «αντιπολίτευση». 

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντεργατική πολιτική της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, με ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάζει στο στόχαστρο τις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας για φτηνές μετακινήσεις, για κατάργηση των διοδίων.

Στις 25 Ιούνη δίνουμε ακόμη περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ. Τώρα ΚΚΕ! Με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, για να γίνουν τα επόμενα βήματα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]