ΚΚΕ -Ιωάννινα:Εκδήλωση για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


 Η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ τιμούμε τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, την 9η Μάη 1945, οργανώνοντας εκδήλωση αύριο Τρίτη 9 Μαΐου, στις 18.30 η ώρα, στο μνημείο του ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων μαζί με το παράρτημα Ιωαννίνων της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων και θα γίνει χαιρετισμός από το παράρτημα Ιωαννίνων  της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και ομιλία από στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων, όπου η ναζιστική μεραρχία Εντελβάις, στις 3 Οκτώβρη του 1943, έκανε ένα από τα εγκλήματά της, δολοφονώντας 82 παιδιά και ενήλικες, πυρπολώντας και καταστρέφοντας το χωριό.


Η 9η Μάη 1945 έχει γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, ως μέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε κάτω από τα χτυπήματα του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτιζε πάνω από το βομβαρδισμένο Ράιχσταγκ. Αποδείχτηκε πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο!


Εμπνεόμαστε στο σήμερα για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! Απέναντι σε όλους όσοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα διάφορα εθνικιστικά και ναζιστικά μορφώματα ως δήθεν «αντισυστημικές» δυνάμεις, αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια. Ότι ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο του συστήματος, ότι γεννιέται και θρέφεται από το ίδιο το σύστημα, που «αμολά» τους φασίστες όποτε τους χρειάζεται, για να χτύπησε το λαό και τους αγώνες του.


Τιμάμε όσους διαχρονικά σήκωσαν ανάστημα ενάντια στον φασισμό, έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν, και δυναμώνουμε τώρα τη μαζική, λαϊκή και οργανωμένη απάντηση, που μπορεί να τσακίσει τον φασισμό σε κάθε γειτονιά.


Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, για αυτό και αποκτά μεγάλη σημασία να είναι πολύ πιο δυνατό. Για να ενισχυθεί η ελπίδα στον λαό και να ανοίξει ο δρόμος και η προοπτική μιας κοινωνίας που η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, ο φασισμός θα μπουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]