Γ. Μασούτης ΚΕΕΕ-Αύξηση 8,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο

 


Αύξηση 8,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο

Γ. Μασούτης: «Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν

στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία»



Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 97.564.300 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2022, που είχε ανέλθει σε 90.100.078 χιλ. ευρώ.


«Οι επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Χρειάζονται και δικαιούνται σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, στο οποίο να μπορούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης κατά την προκήρυξη των εκλογών.


Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 61,9%.


Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών, κατά 7,1%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 20,2%.


Επίσης, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο ανήλθε σε 29.600.523 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, οπότε ήταν 28.844.028 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 39,0%.


Τη μικρότερη, οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 1,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 39%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]