Ιωάννινα:Αναβίωσε το έθιμο της Αναλήψεως στο 5ο ΚΑΠΗ- Παρών ο Δήμαρχος


 -Η ανάληψη του Κυρίου είναι ένα  σημαντικό γεγονός για την  Ορθοδοξία. Πρόκειται για μία  κινητή  εορτή .

-Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουμε την ανάληψη του Κυρίου στους "ουρανούς".  Μετά την ανάστασή του ο Κύριος , συνέχισε το έργο του επί της γης για άλλες 40 ημέρες.Όταν ολοκληρώθηκε το έργο του επί γης αναλήφθηκε εις τους ουρανούς .

- Η γιορτή της Αναλήψεως πέφτει πάντα 40 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα που είναι η μέρα της Ανάστασης.Φέτος η γιορτή πέφτει 25 Μαΐου



Το 5ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κος Παπαγεωργίου Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών κο Πάνου Δημήτριο, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορτής που διοργανώνει το 5ο ΚΑΠΗ για την εορτή της Αναλήψεως.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του 5ου ΚΑΠΗ, τους εκπροσώπους του 2ου και 10ου ΚΑΠΗ που παρευρισκόταν στην εκδήλωση καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ για την ζεστή υποδοχή τους και δήλωσε ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ διότι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο για τα άτομα της 3ης ηλικίας.


Ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» από την μεριά του ευχαρίστησε τα μέλη και ενημέρωσε για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ την επόμενη περίοδο, όπως οι ομιλίες  για την διαχείριση του άγχους της 3ης ηλικίας από τους ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας αλλά και τις εκδρομές που θα οργανωθούν τον μήνα Ιούνιο σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών σε Αρχαιολογικούς χώρους.


Τα ΚΑΠΗ αποτελούν θεσμό που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στα άτομα της 3ης ηλικίας και η προσπάθεια του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας τους ώστε στο μέτρο του δυνατού να επιτευχθεί η υγιής γήρανση σύμφωνα μα τα κριτήρια του Π.Ο.Υ..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]