Ιωάννινα:Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ....Τα αυξημένα ποσοστά ,το "μέτωπο" με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι κάλπες της 25ης Ιουνίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ,ο  Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,Bασίλης Γαρδίκος .
Ο κ.Γαρδίκος αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης του Μάη ,σημειώνοντας πως η παράταξη επέστρεψε ως πρωταγωνιστής .Στο νομό Ιωαννίνων το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  αύξησε της δυνάμεις του κατά 55+%, λαμβάνοντας 14,51% από 9,53% στις εκλογές του 2019. Αύξησε τις δυνάμεις του κατά 5000 ψήφους. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Ο  κ.Γαρδίκος    κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να δώσουν την ευκαιρία στον Νίκο Ανδrουλάκη  και   στο νέο στελεχιακό  δυναμικό  του Κινήματος που αγκαλιάζει τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών.

Αναλυτικά ο κ.Γαρδίκος ανέφερε :

 Στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του κατά 40% .          Η  παράταξη επέστρεψε ως πρωταγωνιστής.

Παρόλο που το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο από τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα συμφέροντα, δεν κατάφερε απλά να αντέξει, αλλά να  επιστρέψει.

Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε.

Στο Νομό μας το ΠΑΣΟΚ αύξησε της δυνάμεις του κατά 55+%, λαμβάνοντας 14,51% από 9,53% στις εκλογές του 2019. Αύξησε τις δυνάμεις του κατά 5000 ψήφους. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Γι αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους την πολιτική μας πρόταση.

Ευχαριστώ και συγχαίρω τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες για τον εξαιρετικό τους προεκλογικό αγώνα και για την συνεργασία τους. 

Ευχαριστώ τα μέλη της ΝΕ, της ΝΕΕΑ, της ΚΠΕ και των τοπικών οργανώσεων, τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους,  για τις άπειρες ώρες εθελοντικής δουλειάς. 

Χωρίς όλους αυτούς η προσπάθεια μας να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ εκεί από όπου γεννήθηκε, δηλαδή στις ρίζες της Ελληνικής κοινωνίας, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. 

Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση επετεύχθησαν. 

Συγχαρητήρια  στον σύντροφο  Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του.

Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Συνεχίζουμε από άκρη σε άκρη του Νομού, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά ,σε κάθε  σπίτι, πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο να δίνουμε τη μάχη της αναγέννησης της Παράταξης. 

Προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά και αισιόδοξα για το Νομό μας. 

Κάθε μέρα και ένα βήμα. 

Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες το βράδυ των εκλογών, ήταν η ανάγκη για μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα, για να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για να δυναμώσουμε και άλλο τη δημοκρατική παράταξη.

Να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει - με την δύναμη των πολιτών-  στο να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε.

Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. 

Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά το κράτος δικαίου και να μειώσουμε τις ανισότητες με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα.

Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι.

Γι΄ αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί απέναντι της να έχει τον χρυσό χορηγό της. Αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιεί ως σκιάχτρο.

Για σκεφτείτε: Όλες οι δημοσκοπήσεις τελικά πριμοδοτούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Την τελευταία εβδομάδα καλλιεργούσαν την αίσθηση του «μονοψήφιου ΠΑΣΟΚ» και του ΣΥΡΙΖΑ στο 30%. 

Γιατί άραγε  δεν είπαν την αλήθεια; 

Οι πολίτες εντόπισαν τις πολιτικές παλινωδίες του κ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω στην αγωνία της πολιτικής τους επιβίωσης, αγκάλιασαν τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, “ξέπλυναν” την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τους τον Ευάγγελο Αντώναρο και αξιοποίησαν ως και τη γραμμή Μπαρμπαρούση για να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες καταγραφήκαμε 2η δύναμη και μπορούμε στις δεύτερες εκλογές να τις πολλαπλασιάσουμε.

Με τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας πορευόμαστε.

Με την προγραμματική μας ατζέντα σε μια σειρά ζητημάτων.

Με νέο παράδειγμα, με την χώρα στον πυρήνα της ΕΕ – χωρίς παλινωδίες. 

Αυτά, εν πολλοίς, μας πίστωσαν οι πολίτες, που ενίσχυσαν τα ποσοστά του κόμματός μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μια συντηρητική φωνή, εμείς έχουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και απέχουμε από τον δημοσιονομικό λαϊκισμό τους.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες.

Ξέρουμε και έχουμε προτάσεις για τα προβλήματά τους, που επιδείνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι 12 προτεραιότητες για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η πολιτική μας πυξίδα. 

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη και τα πλήρωσε, έκανε λάθη και έμαθε. Άφησε όμως και τεράστια παρακαταθήκη στη χώρα. Με έργα, με μεταρρυθμίσεις – για τους πολλούς. Για τον αδύναμο, τον αγρότη, των συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τη νέα γενιά, για τον απλό πολίτη.

Διαφάνεια – open - gov, αξιοκρατία - ΑΣΕΠ, ηλεκτρονική συνταγογράφιση, ΕΣΥ, ανεξάρτητες αρχές, κράτος δικαίου και πόσα ακόμη …

Αυτό είναι το βιογραφικό μας:   οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τι ακριβώς έχουν να μας επιδείξουν;

Πάνω σε αυτές τις αρχές και τις αξίες συνεχίζουμε.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Την παράταξη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχουν αφήσει αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία.

Ελάτε να φτιάξουμε την παράταξή μας, την παράταξη της προόδου, της συνέπειας και της αλήθειας, την παράταξη που αγκαλιάζει τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών.

Ελάτε να δώσουμε την ευκαιρία στον Ν. Ανδρουλάκη και στο νέο στελεχιακό  δυναμικό  του Κινήματός μας.

Την ευκαιρία που μας αξίζει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παρελθόν – παρόν και μέλλον.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]