Η ΟΚΔΕ για την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

 


ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ανείπωτη θλίψη και οργή προκαλεί στον ελληνικό λαό η σύγκρουση 2 τρένων στο ύψος των Τεμπών, με αποτέλεσμα πάνω από 30 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες – αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά – και αρκετούς αγνοούμενους. Όσο και αν τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα για το τι έφταιξε, τα τεχνικά και ανθρώπινα λάθη κτλ. η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ. Τα αίτια του εγκλήματος αυτού, γιατί δεν πρόκειται απλά για λάθος, δεν είναι κύρια τεχνικά, μα κοινωνικά. Πρόκειται για ένα έγκλημα που οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ άλλων και στο χώρο των σιδηροδρόμων.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. Τον δρόμο είχαν ανοίξει προηγούμενα οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με διάφορους τρόπους («σπάσιμο» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε μέρη κτλ). Το χρέος του ΟΣΕ που έφτανε τα 14,3 δις ευρώ προστέθηκε στο δημόσιο χρέος, ενώ το ελληνικό κράτος δεσμεύτηκε να επιδοτεί με 50 εκ. ευρώ τον χρόνο την εταιρεία!! Η ιδιωτική εταιρεία δηλαδή τσέπωνε δημόσιο χρήμα και για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της, όχι μόνο αύξαινε τις τιμές των εισιτηρίων και υποβάθμιζε την ποιότητα των μεταφορών, αλλά άφησε ασυντήρητο το σιδηροδρομικό δίκτυο και φυσικά τις ίδιες τις αμαξοστοιχίες. Χρησιμοποιούσε χειροκίνητες και πρωτόγονες τεχνολογίες για εξοικονόμηση χρημάτων στην περίοδο που όλα είναι ψηφιακά και χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένες τεχνολογίες παντού.

Για αυτό διαρκώς το τελευταίο διάστημα γινόταν λόγος για πολύωρες καθυστερήσεις, αλλαγές γραμμών και ταλαιπωρία των επιβατών σε κάθε σχεδόν δρομολόγιο. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό, όπως και έγινε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση και κρύβεται μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπόλοιπο μνημονιακό συρφετό, ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, τους μηχανοδηγούς κ.ά. 

ΩΣ ΕΔΩ – Μπουχτίσαμε και πληρώνουμε καθημερινά με αίμα την ιδιωτική πρωτοβουλία, τη λογική του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια τους, την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας και τους χιλιάδες πλειστηριασμούς. Πρέπει να ξεσηκωθούμε! Με αγώνες, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων – εταιρείας και πολιτικής εξουσίας -, την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων και την εθνικοποίηση τόσο των σιδηροδρόμων όσο και κάθε δημόσιας δομής που έχει ιδιωτικοποιηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]