ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ -ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!


Τα ακριβά ενοίκια ωθούν στη συγκατοίκηση – Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας


 Το 73% των πολιτών υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενοικίαση είναι οι πολύ υψηλές τιμές στα ακίνητα των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα  που διενήργησε από τις 9 έως τις 20 Φεβρουαρίου η ierax analytix μαζί με την εφαρμογή MyRoomie.

Οπως μεταδίδει το enikonomia.gr,η έρευνα έγινε πανελλαδικά με ηλεκτρονικό τρόπο και πρόσωπο με πρόσωπο και τα αποτελέσματα της βασίστηκαν στις απαντήσεις 1.509 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών και έδειξαν τα εξής:


Το 43% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει μόνο του ένα σπίτι αυτή την περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη της συγκατοίκησης:


Το 42% των πολιτών απάντησε πως θεωρεί τη συντροφικότητα ως το καλύτερο στοιχείο της συγκατοίκησης ενώ σε χαμηλότερα ποσοστά αναφέρονται τα οφέλη της οικονομικής υποστήριξης, της μείωσης των εξόδων, της βοήθειας στις δουλειές του σπιτιού και της ασφάλειας.

Το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει συγκατοικήσει με άτομο εκτός οικογένειας, το 50% ότι συγκατοίκησε με ερωτικό σύντροφο, το 43% με φίλο ή φίλη, το 15% με κοινό γνωστό και το 14% με άγνωστο ή άγνωστη.

Πάντως το 17% των πολιτών θα ένιωθε άνετα να συγκατοικήσει με κάποιον άγνωστο.  Ποσοστό που αυξάνεται στους άνδρες και μειώνεται στις γυναίκες. Από την άλλη πλευρά, αποτρεπτικοί παράγοντες για τη συγκατοίκηση με κάποιο άγνωστο άτομο είναι ο φόβος, η συμβατότητα στις καθημερινές συνήθειες και η καθαριότητα.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]