ΛΑΣΥ «Τραγικοί» χειρισμοί των έργων για την οδική ασφάλεια από την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου

 


«Τραγικοί» χειρισμοί των έργων για την οδική ασφάλεια από την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου 

Μόνο ως τραγικούς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους χειρισμούς  της Περιφερειακής για τα έργα των κυκλικών κόμβων που πρώτα εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς να είναι ώριμα, μετά δημοπρατήθηκαν και σήμερα κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος να γνωμοδοτήσουν για τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. 

Θεωρούμε κοινά αποδεκτή την αποσπασματικότητα των έργων, την οποία διαφήμισε άλλωστε ο κ. Περιφερειάρχης με την έκφραση «κομμάτι-κομμάτι». Άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις, πρώτα έφεραν έναντι  2,5εκ  το σιδερένιο σκελετό από το κλειστό της ξιφασκίας και τώρα ψάχνουν να δουν τι θα τον κάνουν 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως η αποσπασματικότητα των κυκλικών κόμβων στη μέση του πουθενά έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται  τροχαία ατυχήματα όπως έχουν γίνει και στον διπλό κόμβο στην Εθνική Οδο Ιωαννίνων – Αντιρρίου μπροστά απ το ξενοδοχείο, αλλά και στον κυκλικό κόμβο της Πρέβεζας που σε μια εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 2 τροχαία ατυχήματα! 

Σα να μην έφτανε ότι πρώτα δημοπρατήθηκε ο κόμβος του Επισκοπικού και σήμερα συζητήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) περιέγραφε ένα έργο 3,2εκ ευρώ ενώ ήδη έχει δημοπρατηθεί ένα έργο 6,8 εκ ευρώ. Άλλο έργο…. «μελέτησαν» δηλαδή κι άλλο δημοπράτησαν. 

Η απουσία ασφαλούς οδικού δικτύου που να συνδέει τον κόμβο με την ΤΚ Επισκοπικού ουδόλως προβλημάτισε την Περιφέρεια Ηπείρου που επέλεξε να δημοπρατήσει ένα διπλό κυκλικό κόμβο και 1,5 χλμ ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, έναντι 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η κοροϊδία όμως επεκτάθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις, όταν δια στόματος προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος ανακοινώθηκε ότι επειδή οι κάτοικοι του Επισκοπικού εξέφρασαν παράπονα για το έργο, η Περιφερειακή Αρχή θα τα εξετάσει για να κάνει διορθώσεις. Σε έργο που έχει δημοπρατηθεί ήδη κι έχει προκύψει και ανάδοχος !!!! 

Ομοίως, για τον κυκλικό κόμβο στη Λαψίστα, η Περιφερειακή Αρχή που πρώτα δημοπράτησε και τώρα κινεί τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, φρόντισε να εξάρει τη σημαντικότητα του έργου για το οποίο όμως δεν έκρινε σημαντικό να κάνει τις μελέτες πριν το δημοπρατήσει. 

Η ίδια λογική (πρώτα δημοπρατούμε και μετά αδειοδοτούμε) και στο έργο Γέφυρα Πλάκας -Πηγάδια το οποίο ομοίως πανηγύρισε η Περιφερειακή Αρχή. 

Η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχε από την συζήτηση κοροϊδία αφού άλλωστε οποιαδήποτε παρατήρηση ή τοποθέτηση δεν θα επηρέαζε τα ήδη δημοπρατημένα έργα και ανέδειξε ότι είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αυτά που επιβάλλουν την κατασκευή των έργων και όχι οι υπαρκτές λαϊκές ανάγκες 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]