Ιωάννινα: "Οικογένεια Γαμπέτα" Μια παράσταση από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας


 "Οικογένεια Γαμπέτα"   

Μια  παράσταση από τη  Σχολή  Θεάτρου Ορφέας  στις  23 & 24 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Γενική Είσοδος: 10€


Σκηνοθεσία: Ναταλία Μίγδου

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Ηλίας  Νούσης, Αγλαϊα Μαμακή, Βάσω Ζησίδη, Κατερίνα Στεφάνου, Σωτήρης Παππάς, Ελευθερία Αρλέτου, Βιβή Βλάχου, Αθανασία Κυριακοπούλου, Σοφία Σιώζιου, Γιάννης Δασκαλάκης, Νατάσα Πατσιούρα, Γεωργία Ψόχιου, Μιχάλης Τσιάνος

Συμμετέχει φιλικά: Γιάννης Σεντελές

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Κοτσόκολου

Χορογραφική Επιμέλεια: Νίκη Μυριούνη

Graphic Design: Ιλεάνα Ζώη  

Λήψεις drone: Παναγιώτης Τσαμητρόπουλος

Camera: Γιώργος Γεωργούλας.

Λίγα λόγια για την παράσταση..

Κοινωνική σάτιρα σε άπταιστα ηπειρώτικα. Η Σχολή Θεάτρου Ορφέας κάνει το πρώτο της άνοιγμα προς τα έξω με την παράσταση της "Οικογένειας Γαμπέτα". Το πρωτόλειο έργο - ένα σχεδίασμα κοινωνικής σάτιρας - της μαθήτριας της Σχολής, Αγλαΐας Μαμακή, θίγει τις ανούσιες συμβάσεις μιας μικρής κοινωνίας σε κάποιο χωριό της Ηπείρου, και τον τρόμο του «τι θα πει ο κόσμος». 

Όμως, το στοιχείο που κάνει αυτή την συγγραφική απόπειρα να ξεχωρίζει είναι η ανάδειξη της ζώσας γλώσσας. Η ηπειρώτικη ντοπιολαλιά, ο φυσικός, χυμώδης και απροσποίητος λόγος, προκαλεί πηγαία ευφορία και πολύ συχνά εκρήξεις γέλιου.

Ο πολυμελής θίασος απαρτίζεται από μαθητές της Σχολής, καθώς και τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Σεντελέ, που αγόγγυστα δάμασαν τις δυσκολίες της γλώσσας και υπέμειναν την αυστηρή σκηνοθετική καθοδήγηση της δασκάλας τους, Ναταλίας Μίγδου.


Ευγενία Μίγδου, Θεατρολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]