ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διεθνής διάκριση του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων!!

 


Το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων  βρίσκεται ανάμεσα στα 60 σχολεία διεθνώς, που θα λάβουν οικονομική δωρεά από το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE για την υλοποίηση δράσεων σχετικών με την κυκλική οικονομία.

Η πρόταση με τίτλο “Giving waste a new life” αφορά σε δράσεις ενάντια στη ρύπανση, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων μέσω της κυκλική οικονομίας, εκπαιδεύοντας και εμπλέκοντας όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα, τους γονείς, τη γειτονιά. Επίσης η πρόταση στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του σχολείου, όχι μόνο υιοθετώντας στάσεις και συμπεριφορές προς αυτή τη κατεύθυνση, αλλά υλοποιώντας δράσεις που στόχο έχουν την εξοικονόμηση και στροφή προς τη πράσινη ενέργεια. 

Το σχολείο είναι μέλος των δικτύου των «Οικολογικών Σχολείων», του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» και είναι το πρώτο «Νηπιαγωγείο του Δάσους», ένα Καινοτόμο Εναλλακτικό Μοντέλο Προσχολικής Παιδαγωγικής που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012 και συνεχίζεται κάθε χρόνο, με το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βασίσθηκε στο παιδαγωγικό μεταρρυθμιστικό κίνημα της «Παιδαγωγικής του Δάσους». 

Ήδη για φέτος το 23ο Νηπιαγωγείο έχει συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και έχει λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος που είναι σε εξέλιξη, καθώς και σε Ευρωπαϊκή εβδομάδα ρομποτικής με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Η ομάδα των Νηπιαγωγών αποτελείται από τη Προϊσταμένη, Ελένη Βασιλείου και τις εκπαιδευτικούς, Αναστασία Στρουμπίνη, Βασιλική Γεωργιάδη και Ζήκου Βενετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]