Και η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 16 του Μάρτη

 


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με αφορμή την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας την Πέμπτη 16/3 σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, δηλώνει τα εξής:

Καλεί ΟΛΟΥΣ τους γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.  Να βροντοφωνάξουμε για μια ακόμη φορά ένα μυριόστομο: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ «ΤΕΜΠΗ». 

Ανταποκρινόμενο σε αιτήματα 5/μελών και 15/μελών Μαθητικών Συμβουλίων τα οποία έχουν πάρει (ή θα πάρουν) αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση της Πέμπτης (16/3) απευθύνει κάλεσμα στις Διευθύνσεις των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να διευκολύνουν   τη συμμετοχή των μαθητών με κάθε πρόσφορο τρόπο.


Η συμμετοχή μαθητών σχολείων της πόλης στην κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου με τις συλλογικές αποφάσεις των Συμβουλίων τους, με συνθήματα που εξέφραζαν με τον καλύτερο τρόπο το συλλογικό πένθος, με  πανό και μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων, απόδειξαν  ότι οι μαθητές είναι και ώριμοι και  υπεύθυνοι. 

Η μεγάλη, αυτόβουλη, συμμετοχή μαθητών στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, θα είναι μια ακόμη έκφραση της υγιούς ανησυχίας τους, της αλληλεγγύης και του δημόσιου λόγου τους, που πέρα από την απαίτηση  να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους, αποσκοπεί στη λήψη μέτρων από την πολιτεία για να  μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα, σε σχολεία, σε τρένα,  σε πλοία, σε λεωφορεία…

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 του ΜΑΡΤΗ στις 11 το ΠΡΩΙ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

«To έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]