Με ξεχωριστή επιτυχία το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στην Άρτα[video]



Με κέφι, χορό, μουσική και παραδοσιακά έθιμα, ολοκληρώθηκε το αποκριάτικο σκηνικό σκορπίζοντας χαρά και ζωντάνια, σε ολόκληρη την Άρτα.


Με τη μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στο Παραποτάμιο Πάρκο και με σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικοι εορτασμοί στην Άρτα, συνδυάζοντας διασκέδαση και παράδοση μαζί.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου  το απόγευμα οι πεζόδρομοι και οι πλατείες του Κέντρου της Άρτας, γέμισαν  από χαρά και διασκέδαση αφού για άλλη μια φορά οι παραδοσιακοί «Μπαντίδοι», με τα «πιπεράτα» δίστιχα τους  ξεσήκωσαν όλους όσοι παραβρέθηκαν στην καρδιά της πόλης, ενώ για πρώτη χρονιά στήθηκε και μεγάλη φωτιά στην κεντρική πλατεία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου για τραγούδι και χορό.


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου αναβίωσαν τοπικά ήθη και έθιμα, στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά όπου, «συναντήθηκαν» οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φιλοθέης, Γραμμενίτσας, Λυκείου Ελληνίδων, Μακρυγιάννη και Σκουφά και έπλεξαν τα γαϊτανάκια χαρίζοντας αποκριάτικο χρώμα, κέφι, χαρά.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, το πρωί ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλοθέης, αναβίωσε αποκριάτικα έθιμα σε Καλαμιά, Γεωργουσιούς και Χαλκιάδες, Γαιτανάκι, το χορό της νύφης και του πιπεριού και ο γανωτζής. Το απόγευμα της Κυριακής συνεχίστηκαν οι  αποκριάτικες εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων Γραμμενίτσας  και Πολυδρόσου, με  το παραδοσιακό Γαϊτανάκι της Γραμμενίτσας την κορύφωση του εθίμου με  το κόψιμο της κορδέλας, και το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία του Πολυδρόσου. 


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Παραποτάμιο Πάρκο του Δήμου Αρταίων, αλλά και στο Πολύδροσο, την Λιμίνη, την Ροδαυγή, τους Κεραμάτες και τον Μύτικα με γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα, για δημότες και επισκέπτες, μετατρέποντας την Άρτα σε μια μεγάλη παρέα. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα.





Ευχαριστήριο Δημοτικής Αρχής: 


Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φιλοθέης, Γραμμενίτσας, Λυκείου Ελληνίδων, Μακρυγιάννη και Σκουφά για την αμέριστη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες που με την παρουσία τους συνέβαλαν στην αναβίωση εθίμων και στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τα στελέχη του Δήμου Αρταίων και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που εργάστηκαν για την επιτυχή πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων.

Πολλά συγχαρητήρια 

Χρόνια Πολλά Καλή Σαρακοστή, Και του χρόνου με υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]