ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ακριτική Κόνιτσα γιόρτασε την Απελευθέρωσή της - Πεζοπόρο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην παρέλαση[βίντεο-φωτό]


Τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωσή της γιόρτασε  χθες  η ακριτική Κόνιτσα .

    Νωρίς το πρωί τελέστηκε δοξολογία  στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου   παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης . Ο κ. Υφυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων, ενώ στη συνέχεια,  στο Δημαρχείο Κόνιτσας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας και της παρουσίασης μουσικού προγράμματος από τους μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου “Αποστόλου Λουκά”  της Κύπρου.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η  κα Μαρούλα Παπαευσταθίου–Τσάγκα, Διδάκτωρ Ιστορίας .

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση .


  Πεζοπόρο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.   για πρώτη φορά στην παρέλαση 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση συμμετείχε για πρώτη φορά  Πεζοπόρο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ παρόν ήταν και ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Β. Ρόκκος. Επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε από την Κύπρο το Περιφερειακό Λύκειο  “Αποστόλου Λουκά” Κολοσσίου ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα Λύκειο της Κόνιτσας θα μεταβεί στην Κύπρο.


Κατάθεση στεφάνων 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας,   ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας («VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ») Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων.



Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και η Βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ) Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.


 ΕΛ.ΑΣ 



Από πλευράς Αστυνομίας, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Βασίλειος Μουσελίμης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Σκανδάλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αζέλης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]