Απόφαση -δικαίωση για τον Π.Πρόεδρο ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Εενργό Πολίτη ,Νικόλαο Τζίμα


 Πρεβεζάνες  ,  Πρεβεζάνοι

Συμπολίτισσες  , Συμπολίτες


Πάει καιρός που αναγνώσατε την τελευταία μου ανοιχτή επιστολή , στις 23/03/2021 με τον τίτλο « Εάλω ο Δήμος » και που αναφερόταν στην διαχείριση που εφαρμόζει η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Πρέβεζας . Ήταν μια επιστολή , απόρροια της ανάγνωσης δεκάδων δημοσιευμάτων τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο της Πόλης μας , αναφορικά με την πλειάδα των απευθείας αναθέσεων της Δημοτικής μας Αρχής και λαμβάνοντας γνώση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας .  Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ενημερώσω και να θέσω εύλογα ερωτήματα , ζητώντας απαντήσεις , απέναντι στα δρώμενα του τόπου μας , γιατί όλοι μας συνεισφέρουμε , ο καθένας με τον τρόπο του αλλά και πάνω από όλα με τους φόρους που πληρώνουμε και τα δημοτικά τέλη . Και επειδή το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των ερωτημάτων , δεν τυγχάνουν ενημέρωσης για διάφορους λόγους , αυτή η ενημέρωση αποτελεί καθήκον , για όποιον έχει την δυνατότητα να το πράξει . Έτσι ως Ενεργός Πολίτης και κατόπιν της τριακονταετούς ενασχόλησης μου με τα κοινά της Πόλης μας , από διάφορες θεσμικές και μη θέσεις , που έχω δώσει κοινούς αγώνες με πολλούς από εσάς για το καλό του τόπου μας , προέβη στην συγγραφή και δημοσιοποίηση ανοιχτών επιστολών , γιατί καθίσταται απόλυτα χρήσιμος και αναγκαίος ο έλεγχος , η καλοπροαίρετη κριτική και η ενημέρωση για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και πρέπει να είναι μέσα στα ζητούμενα ενός ενημερωμένου πολίτη . Επιστολές που κατέληγαν σε ένα κεντρικό ερώτημα , αν τελικά…το Νόμιμο είναι και Ηθικό . Εάν εν κατακλείδι… είναι ηθικό να προβαίνει σε σωρεία απευθείας αναθέσεων η Δημοτική μας Αρχή στην Μ.Κ.Ε ΔΕΠΑΝ , υπογράφοντος του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου και παραλαμβάνοντας η ΔΕΠΑΝ υπογράφοντος μεταξύ άλλων και πάλι του Δημάρχου , Νίκου Γεωργάκου , που είναι μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε . Όμως αντ’ αυτού , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών , Ιωάννης Δαρδαμάνης , την επομένη ημέρα , 24/03/2021 σε δημόσια απάντησή του , ( με μία και μόνο επιστολή και αυτή σε προσωπικό επίπεδο ) στα ερωτήματα που έθετα, τα χαρακτήρισε « καταγγελίες » και με παρότρυνε να συγκεντρώσω όλα τα στοιχεία και να απευθυνθώ στον αρμόδιο Εισαγγελέα , προκειμένου να προβεί στα δέοντα .



 

Όπως σημείωνε στην επιστολή του o Αντιδήμαρχος Οικονομικών…” Μιας ενέργειας , ως σαν Ενεργός Πολίτης ο κος Τζίμας , έπρεπε να το είχε πράξει ΧΘΕΣ…διαφορετικά , όλα όσα κατά διαστήματα έμμεσα ή άμεσα , έχει  επικαλεστεί , αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της προσωπικότητας μου με ότι αυτό συνεπάγεται…” Ενώ ακόμη στην ίδια πάντα επιστολή του , ανέφερε ότι…        ”η κριτική του Κου Τζίμα , παύει να είναι κριτική και η ελευθερία έκφρασης και λόγου του , ξεπερνάει τα νόμιμα όρια , θίγοντας την αξιοπρέπεια και την υπόσταση μου , γεγονός που συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη ”.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της προσωπικής επιστολής Δαρδαμάνη , μετά από λίγες ημέρες , στις 29/03/2021 , αυτόκλητα ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας , κ. Αποστόλης Τάσσης και κατά παράβαση της προκείμενης νομοθεσίας που ρητά αναφέρει ότι : …”ο δικηγόρος του Δήμου γνωμοδοτεί για κάθε νομικό θέμα που αφορά τον Δήμο γενικότερα και τα παρ’ αυτόν Ιδρύματα και Νομικά Πρόσωπα , ύστερα από ερώτημα που του υποβάλλει ο Δήμαρχος , μελετά , ερευνά και εδραιώνει νομικά κάθε υπόθεση που είναι συνδεδεμένη με τα συμφέροντα του Δήμου…” ,  καταθέτει προς την Εισαγγελία Πρέβεζας , μηνυτήρια αναφορά , ώστε να μου επιδοθεί κλήση να παρουσιαστώ και να εκθέσω απαραίτητα στοιχεία που στοιχειοθετούν τις “ καταγγελίες “ μου . Να σημειωθεί βέβαια , ότι ο Δήμος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την Νομική Υπηρεσία , εκτός και αν για τα φλέγοντα ζητήματα που αναφέρονται στα Μέσα Ενημέρωσης , έχει προηγηθεί η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας για να σπεύσει να υποβάλει την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά     ( με ποια εντολή άραγε ; ) κάτι που δεν έκαναν οι “θιγόμενοι” από τις δήθεν “ συκοφαντικές “ και θεωρώ εύλογες απορίες μου . Να σημειωθεί επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου , δεν ακολούθησε την ίδια τακτική ( υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των εμπλεκομένων ) σε υποθέσεις εργολάβων ή προμηθευτών του Δήμου , που απαιτούσαν την πληρωμή οφειλομένων από αυτόν , παρά τα όσα η ίδια η Νομική Υπηρεσία εισηγούνταν στην Οικονομική Επιτροπή .                                                                                                                                        

Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό , προσκομίζοντας από πλευράς μου ένα πολυσέλιδο υπόμνημα και έγγραφα που επαλήθευαν τα γραφόμενα μου ,  τόσο από αναρτήσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. , όσο και όλων των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που έφεραν τις υπογραφές των κ.κ. Γεωργάκου και Δαρδαμάνη . Στη συνέχεια κατέθεσαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι υπεύθυνοι της ΔΕΠΑΝ . 




Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και μετά από την πολύμηνη επεξεργασία των στοιχείων , η Δικαιοσύνη , απεφάνθη , ότι η Μηνυτήρια Αναφορά του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας , Απόστολου Τάσση , αφορώσα  τα αναφερόμενα από τον π. Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Ενεργό Πολίτη , Νικόλαο Τζίμα , τίθεται στο Αρχείο , αφού δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση κάποιου αδικήματος προβλεπομένου και τιμωρημένου , είτε από      τον Ποινικό  Κώδικα  ,  είτε  από  ειδικό  ποινικό  νόμο . 

Με αυτή την Απόφαση – Δικαίωση και κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό , θα ήθελα     να προσθέσω και κάτι τελευταίο . Όλο αυτό το διάστημα που με τις ανοιχτές επιστολές μου, αναφέρομαι στα αληθινά γεγονότα που ελάμβαναν χώρα στο Δημαρχείο της Πρέβεζας , δεν υπήρξε απολύτως καμία καταγεγραμμένη αντίρρηση για όλα αυτά , αφού η Δημοτική Αρχή , δεν εξέδωσε ποτέ κανένα επίσημο δελτίο τύπου ή ανακοίνωση , αντιδρώντας στις αναφορές μου που να ενίσταται ως προς το περιεχόμενο αυτών , παραδεχόμενη έτσι καθολικά , την ορθότητα και την αλήθεια , που απηχούσαν αυτές . Μια επιστολή και αυτή σε προσωπικό επίπεδο , ως προανέφερα , εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών , κ. Δαρδαμάνης , ουσιαστικά για να προετοιμάσει (;) την εξέλιξη της υπ’οψιν μηνυτήριας αναφοράς , που θα επακολουθούσε σε λίγες μέρες από τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας , κ. Απόστολο Τάσση . Εν κατακλείδι….θα ήμουν ευτυχής , εάν ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου , επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία και τα ίδια αντανακλαστικά και για όσους , κατά καιρούς , προέβησαν σε αναρτήσεις , συζητήσεις , δημοσιεύσεις και με αιχμηρό τρόπο για θέματα ανάλογης ή και μεγαλύτερης σπουδαιότητας , για τα οποία ασχολήθηκαν και οι προηγούμενες και η νυν Δημοτική Αρχή και δημιουργούν ερωτήματα και εύλογες απορίες στους δημότες και διοικούμενους , για τον χειρισμό τους . Και φυσικά , χωρίς την θελημένη από πλευράς του , διοχέτευση    των  ενεργειών  του  σε  ιστότοπους  , προς  τέρψη  του  κοινωνικού  αμοραλισμού .


Με  Εκτίμηση

Νίκος   Τζίμας                                                                                                                                                                                Ενεργός   Πολίτης   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]