Απάντηση Περιφερειάρχη για Δημόσιο ΚΤΕΟ Ιωαννίνων:Δεν μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία του

 


Απάντηση Περιφερειάρχη για Δημόσιο ΚΤΕΟ Ιωαννίνων


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για την αναστολή λειτουργίας του Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.  Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας του ήρθε ως επακόλουθο των συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων (δύο τον αριθμό) υπαλλήλων που είχαν μείνει σε υπηρεσία. Τόνισε ότι σήμερα οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα πέντε Ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στο νομό Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των οχημάτων που ελέγχονταν στο Δημόσιο ΚΤΕΟ, ήταν πολύ μικρός, ήτοι περίπου 15 με 20 οχήματα ημερησίως. Πρόσθεσε δε ότι η ίδια τάση είναι και πανελλαδικά και από τα 50 περίπου δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούσαν στο παρελθόν σήμερα ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος. 

Αναλυτικά στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε: Το πρώτο έχει να κάνει με το αν το  ΚΤΕΟ Ιωαννίνων, με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να παραμείνει λειτουργικό. Το δεύτερο και σημαντικότερο, γιατί αυτό είναι που αφορά τους πολίτες, είναι αν με τη διακοπή της λειτουργίας του μπορεί να εξυπηρετούνται σε απόλυτο βαθμό. 

Και στα δύο ζητήματα η απάντηση έρχεται από πραγματικά δεδομένα. Στα Γιάννενα σήμερα δραστηριοποιούνται πέντε ιδιωτικά ΚΤΕΟ τα οποία υπερκαλύπτουν τον αριθμό ελέγχων που πρέπει να πραγματοποιούνται σε Ι.Χ., φορτηγά,  λεωφορεία και σε δίκυκλα, για τα οποία μάλιστα δεν είχε δοθεί γραμμή στο δημόσιο ΚΤΕΟ. 

 Η στροφή προς τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν είναι φαινόμενο των Ιωαννίνων ή της Ηπείρου, αλλά πανελλαδικό. Επιβεβαιώνει δε τον κανόνα ότι σε συνθήκες ανταγωνισμού το Δημόσιο υστερεί για πολλούς και διαφόρους λόγους έναντι του ιδιωτικού τομέα. Θέλω δε να σας γνωρίσω ότι από τα 50 και πλέον δημόσια ΚΤΕΟ που πανελλαδικά λειτουργούσαν αρχικά,  σήμερα ο αριθμός τους – όπως έχω πληροφορηθεί- είναι μονοψήφιος και μάλιστα η Ήπειρος ήταν η μοναδική ίσως Περιφέρεια που μέχρι τέλος του 2022 διατηρούσε εν λειτουργία δύο ΚΤΕΟ. 

Το δεύτερο ζήτημα είναι αν μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία το ΚΤΕΟ Ιωαννίνων. Κι εδώ η απάντηση είναι όχι. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί. Στο τέλος του 2022 συνταξιοδοτήθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος και έμειναν εν ενεργεία δύο πιστοποιημένοι υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται εντός του τρέχοντος έτους. Όπως αντιλαμβάνεστε με δύο υπαλλήλους δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια υπηρεσία και ασφαλώς λύση δεν ήταν η  βοήθεια από σπουδαστές ΙΕΚ που πραγματοποιούν πρακτική εξάσκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]