ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Μαζική σύσκεψη -κοπή πίτας για το Σωματείο Μουσικών


To Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Μουσικών Ιωαννίνων χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μουσικών στη χθεσινή σύσκεψη- ενημέρωση και κοπή πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη εκφράστηκαν οι ανησυχίες των συναδέλφων για τους όρους αμοιβής και εργασίας μας, για την ασφάλιση μας, όπως και η ομόθυμη καταδίκη του  κλάδου μας για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές και τα εργασιακά μας δικαιώματα.


    Με την συμβολή του προέδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλη Παρασκευόπουλου και τη μεταφορά της πείρας απ την δράση του ΠΜΣ, αναδείχθηκε η ανάγκη για την διαμόρφωση αιτημάτων ενιαίας συλλογικής διεκδίκησης των όρων εργασίας και αμοιβής μας, ταυτόχρονα με την ισχυροποίηση του σωματείου μας.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα καλέσει ξεχωριστά σε συσκέψεις για την διαμόρφωση πλαισίου συλλογικής διεκδίκησης  

των  όρων αμοιβής και εργασίας μας στην εστίαση

των όρων αμοιβής και εργασίας μας στις εκδηλώσεις των δήμων και της περιφέρειας


Χαιρετίζουμε επίσης σήμερα 2 Φλεβάρη το μεγάλο Πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα για την κατάργηση του κατάπτυστου προεδρικού διατάγματος  που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης. Απαιτούμε με τους καλλιτέχνες σε όλη την χώρα τη Συγκρότηση  αποκλειστικά Δημόσιων και Δωρεάν Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών των Ηθοποιών, των χορευτών , των Σκηνοθετών.

Καμία αναμονή, η δύναμή μας είναι το σωματείο μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]